Μπάρα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ο πρώτος "βατραχάνθρωπος" ήταν Έλληνας!



Η ιστορία του Σκυλλία
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο το 500 π.Χ ο δύτης Σκυλλίας ή Σκύλλις ή ακόμη Σκύλαξ και Σκύλλος – ονομαστός κολυμβητής, (στο μακροβούτι και στο κολύμπι) ήταν από την πολιτεία Σκιώνη, Ευβοέων εποίκων της Παλλήνης Χαλκιδικής.
Ύστερα από πολλά κατορθώματα του ως βατραχάνθρωπος, συνελήφθη από Πέρσες στρατιώτες οι οποίοι τον επιβίβασαν σε ένα από τα πλοία του στόλου τους με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του ελληνικού στόλου.
Όμως ο Σκυλλίας έμαθε τα σχέδια τους και βούτηξε από το πλοίο στην θάλασσα, έκοψε τα σκοινιά από τις άγκυρες και δημιούργησε μεγάλη σύγχυση στον Περσικό στόλο. Χρησιμοποιώντας ένα κούφιο καλάμι ως αναπνευστήρα κολύμπησε 9 ναυτικά μίλια μέχρι το Αρτεμίσιο και ανέφερε στους Έλληνες τις προθέσεις του εχθρού καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία.
Η Ύδνα (κατά άλλους Κυάνη) εκπληκτική δύτρια και κόρη του Σκυλλία, βοήθησε τον πατέρα της στα έργα του εναντίον των Περσών. Προς τιμήν τους ανεγέρθησαν δυο χρυσά αγάλματα - ομοιώματα (το ένα είναι μάλλον η Αφροδίτη του Εσκυλλίνου) στο πανελλήνιο ιερό των Δελφών τα οποία σύλησε ο Νέρων 500 χρόνια αργότερα.

Την εποχή του Σκυλλία διεξάγονταν ο διάπλους του Βορείου Ευβοϊκού στον οποίο ήταν μόνιμος νικητής και 2.500 χρόνια αργότερα στη Λίμνη Ευβοίας αναβιώνει ο ιστορικός αγώνας αλλά και τα κατορθώματα του θρυλικού ήρωα.





Φωτογραφία από την εκκίνηση της Μαραθώνιας κολύμβησης Σκυλλίας 2015

Φωτογραφία από την διαδρομή της Μαραθώνιας κολύμβησης Σκυλλίας 2015


Φωτογραφία από τον τερματισμό της Μαραθώνιας κολύμβησης Σκυλλίας 2015


 Ιδανικός σύμμαχος των Ελληνικών δυνάμεων γίνεται ο καιρός αφού μπουρίνια κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του Περσικού στόλου, με τον Ευβοέα Σκυλλία να αποδεικνύεται ηρωική φυσιογνωμία καθώς εκπαιδευμένος στην τεχνική των καταδύσεων έκοβε τις άγκυρες από πολλά περσικά πλοία τα οποία συντρίβονταν στα απόκρημνα βράχια του Πηλίου...
Η ιστορική αναφορά στον Ευβοέα δύτη ΣΚΥΛΛΙΑ είναι ένα φοβερό ντοκουμέντο για τις πολεμικές γνώσεις των Ελλήνων!
Ο πρώτος βατραχάνθρωπος του Ναυτικού των Ελλήνων, που καταγράφει η Ιστορία, είναι ο ΣΚΥΛΛΙΑΣ από την Εύβοια!
Εκπαιδευμένος στις καταδύσεις, μπαίνει στη μάχη σαν σύγχρονος Ο.Υ.Κ.άς και κόβει τα σκοινιά από τις άγκυρες των πλοίων του Ξέρξη!
Ένας άνθρωπος καταστρέφει πολλά πλοία των Περσών, όταν σε άλλη περίπτωση θα χρειάζονταν να διακινδυνεύσουν πολλά αντίστοιχα Ελληνικά πλοία και ίσως με πάρα πολλές απώλειες!
Ο Σκυλλίας μόνος του και μάλιστα αθέατος(αφού καταδυόταν),κατάφερε ένα φοβερό καταστροφικό πλήγμα στον εχθρό!

Για να ήταν όμως εκπαιδευμένος, πρέπει λογικά να υπήρχε σχολή καταδύσεων! Άρα οι Έλληνες είχαν δημιουργήσει πρώτοι τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών!
Τα γνωρίζει αυτά το Πολεμικό Ναυτικό;
Τα γνωρίζει η αγαπημένη μου Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών;
Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, προτείνω στη Δ.Υ.Κ. να δοθεί τιμής ένεκεν στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, το όνομα του ΣΚΥΛΛΙΑ, του πρώτου Έλληνα βατραχάνθρωπου! Του πρώτου που εφάρμοσε τον ανορθόδοξο πόλεμο!
Να γίνει παράδειγμα για όλα τα "βατράχια"!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου