Μπάρα

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

"Πολεμικό Μουσείο" «Μέρες Οχυρών 2019»

"Πολεμικό Μουσείο"
«Μέρες Οχυρών 2019»

To 1941, όταν η Ευρώπη βυθιζόταν όλο και περισσότερο στη δίνη του Β΄ Π.Π.,ένα οχυρό από μπετόν και χάλυβα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όχι μόνο δεν καταλήφθηκε από τους Γερμανούς εισβολείς, αλλά τους ανάγκασε να το παρακάμψουν, κερδίζοντας άξια τον θαυμασμό των Συμμάχων και την αναγνώριση του εχθρού.
Οι «ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ», που διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης καθώς και τη διάσωση και ανάδειξη των θρυλικών οχυρώσεων, φέτος είναι αφιερωμένες στο απόρθητο Οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2 και Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας) στις 18:30.
Ιστορικοί και ερευνητές θα μας παρουσιάσουν γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες όχι μόνο για το πως η φρουρά του Ρούπελ ανάγκασε τους Γερμανούς εισβολείς να το παρακάμψουν το 1941, αλλά και μοναδικές ενδιαφέρουσες πτυχές της κατασκευής του έργου, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού με θέμα τη συμβολή του Μηχανικού στην οχύρωση της Παραμεθόριας Ζώνης (1935-1940), ενώ θα παρουσιαστούν στο κοινό,ελληνικές και γερμανικές στολές -καθώς και οπλισμός- του Β΄Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου