Μπάρα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Αφαίρεση διπλώματος για την οδήγηση με σαγιονάρες

diploma

Τέλος σε μια καλοκαιρινή συνήθεια οδήγησης, η οποία όμως δεν είναι ασφαλής, επιχειρεί να βάλει η Τροχαία.

Ο λόγος για την οδήγηση με σαγιονάρα.

Έχει αποφασιστεί η επιβολή προστίμου σε όσους οδηγούν φορώντας σαγιονάρες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στους δρόμους την περίοδο αυτή με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Αν και εφόσον κριθεί από το όργανο της τάξης πως η σαγιονάρα εμποδίζει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού, βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.

Να σημειώσουμε εδώ πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με παπούτσια που φέρουν υπερβολικά τακούνια, οπότε οι γυναίκες το νου σας καθώς σε μια εξόρμηση (μπάνιο και βραδινή έξοδο) μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωπες με διπλό πρόστιμο.

Αν σας φαίνονται κάπως υπερβολικά όλα αυτά, έχετε υπόψη πως στην Αγγλία για τις ίδιες παραβάσεις το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι τις 5.000 λίρες (5.488 ευρώ) και 9 πόντους ποινής στο δίπλωμα, ενώ δεν αποκλείεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 2 χρόνια!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιάσετε τιμόνι με προορισμό κάποια από τις υπέροχες παραλίες της χώρας μας, έχετε τις σαγιονάρες σε σακούλα και τα παπούτσια φορεμένα.

Η ποινή για την οδήγηση με σαγιονάρες στην Ελλάδα είναι αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες και πρόστιμο 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου