Μπάρα

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Γνωρίστε το Kenguru, το πρώτο EV στον κόσμο που κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων

Το Kenguru είναι ένα EV για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων


Γνωρίστε το Kenguru, το πρώτο EV στον κόσμο που κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από τον Martin Banks στο Clean Fleet Report , μια έκδοση που δίνει στους αναγνώστες της τις πληροφορίες που χρειάζονται για να μετακινηθούν σε αυτοκίνητα και φορτηγά με την καλύτερη οικονομία καυσίμου, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κυψελών καυσίμου, plug-in υβριδικά, υβριδικά και προηγμένου ντίζελ και βενζινοκινητήρες.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων γνώρισε απίστευτη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Υπήρχαν 7,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο το 2019, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν λιγότερα από 20.000 σε χρήση μόλις εννέα χρόνια νωρίτερα. Νέα μοντέλα εμφανίζονται συνεχώς – και το Kenguru είναι εύκολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα.

Σε μια καινοτόμο και ανταγωνιστική αγορά, το Kenguru καταφέρνει να ξεχωρίζει από άλλα EV. Δεν είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ούτε έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά έχει μια αξιοσημείωτη αξίωση για φήμη. Είναι το πρώτο EV στον κόσμο που κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

kengu, ev, αναπηρικό καροτσάκι

Τι ξεχωρίζει το Kenguru;

Το Kenguru έχει μόνο μία πόρτα, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο το πίσω πλαίσιο του οχήματος. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το πίσω πλαίσιο ανασηκώνεται και μια ράμπα εκτείνεται αυτόματα. Όταν οι οδηγοί ανοίγουν την ανάφλεξη, η ράμπα μαζεύει και η πόρτα κλείνει.
Kenguru EV για αναπηρικά αμαξίδια

Αντί για παραδοσιακό τιμόνι και πεντάλ, το Kenguru έχει τιμόνια, παρόμοια με μοτοσικλέτα. Αυτά τα χειριστήρια διαθέτουν κουμπιά που επιτρέπουν στους οδηγούς να επιταχύνουν και να φρενάρουν χωρίς να χρησιμοποιούν τα πόδια τους. Υπάρχει επίσης ένας μηχανισμός κλειδώματος αναπηρικού αμαξιδίου που δεν αφήνει το αυτοκίνητο να ανάψει έως ότου το αναπηρικό καροτσάκι του οδηγού τοποθετηθεί καλά στη θέση του.

Τα οχήματα με πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο κυκλοφορούν εδώ και καιρό, αλλά μπορεί να κοστίζουν από 40.000 έως 100.000 δολάρια, καθιστώντας τα πολύ ακριβά για πολλούς ανθρώπους. Αντίθετα, το Kenguru κοστίζει μόλις 25.000 δολάρια και οι χρήστες μπορούν να το αποκτήσουν ακόμα φθηνότερα. Ως πλήρως ηλεκτρικό όχημα, είναι επιλέξιμο για ομοσπονδιακές και κρατικές φορολογικές πιστώσεις.

αναπηρικό καροτσάκι, πρόσβαση, kenguru, EV

Το Kenguru είναι επίσης τόσο μικρό και ελαφρύ που κατατάσσεται ως ηλεκτρικό σκούτερ. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε άδεια οδήγησης για να το χρησιμοποιήσετε, καθιστώντας το ακόμα πιο προσιτό.

Πώς ανταποκρίνεται το Kenguru έναντι άλλων ηλεκτρικών οχημάτων;

Σε σύγκριση με άλλα EV, το Kenguru δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο ή πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Έχει τελική ταχύτητα 28 mph και αυτονομία από 43 έως 68 μίλια. Επίσης, δεν υπάρχει χώρος για επιβάτες και περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος.
Kenguru EV για αναπηρικό καροτσάκι

Ενώ το Kenguru μπορεί να μην είναι συγκρίσιμο με ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, κάνει ακριβώς αυτό που υποτίθεται. Δίνει στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια έναν προσιτό, προσιτό τρόπο να μετακινούνται στην πόλη. Η μεταφορά μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά το Kenguru παρέχει μια απάντηση.

ev, kenguru, μέλλον, ηλεκτρικό 
Όλα είναι στο χέρι.

Το Kenguru φορτίζει επίσης πλήρως από μια άδεια μπαταρία σε μόλις οκτώ ώρες. Δεδομένου ότι μπορεί να φορτίσει τόσο γρήγορα, η περιορισμένη εμβέλειά του είναι λιγότερο ανησυχητική. Το Kenguru έχει και άλλα ηλεκτρικά νικηφόρα σε άλλη κατηγορία. Ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει 55.600 δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ το Kenguru είναι λιγότερο από το μισό αυτής της τιμής.

Η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται πιο ποικιλόμορφη

Ένα όχημα όπως το Kenguru είναι ένα θετικό σημάδι για την αγορά EV. Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατασκευάζουν προϊόντα με ένα πιο διαφορετικό κοινό στο μυαλό. Υπάρχει ένα κατάλληλο EV εκεί έξω για σχεδόν όλους.

kenguru, ev, αυτοκίνητο, αναπηρικό καροτσάκι 
Η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται ακόμη πιο ποικιλόμορφη.

Καθώς εμφανίζονται περισσότερα από αυτά τα πιο εξειδικευμένα EV της αγοράς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο σύνολό τους θα είναι πιο ελκυστικά. Θα συνεχίσουν να αυξάνονται και οι εκπομπές θα μειωθούν ως αποτέλεσμα. Το Kenguru μπορεί να είναι ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο, αλλά αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου