Μπάρα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΗ: ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ 25 ΤΟΝΟΥΣ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ Ή ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ – ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΝΗΨΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΤΕΜΠΗ 1

Με αίτημα προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων και τραυματιών, ζητά τα ονόματα των ανθρώπων που απέκτησαν τους 25 τόνους χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών λίγες μέρες πριν τη δολοφονία των Τεμπών.

Πρόκειται για 25.747 λίτρα χημικού διαλύτη, τα οποία είχαν κατασχέσει οι τελεωνειακές αρχές και στη συνέχεια έβγαλαν σε δημοπρασία στις 15 Φεβρουαρίου του 2023, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. 
Ωστόσο αν και η διακήρυξη της δημοπρασίας από τον προϊστάμενο του τελωνείου Σερρών είναι κανονικά αναρτημένη στη Διαύγεια, εντούτοις δεν υπάρχει πουθενά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και ειδικότερα ποιος αγόρασε το φορτίο των 25 τόνων χημικού διαλύτη.
Ο κ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή Μπακαΐμη να «διατάξει» το Τελωνείο Προμαχώνα Σερρών να απαντήσει εγγράφως, «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών και κυρίως ξυλολίου, τουλολίου κλπ από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών». 
Επίσης με το ίδιο αίτημα ο κ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές. 
Εάν δηλαδή η μεταφορά τους έγινε οδικώς ή με τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.
Εκτός από αυτά ο κ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή να διερευνήσει «που μεταφέρθηκαν τα φορτία αυτά, που αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών». 
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ίσως ρίξουν «φως» σε μια «σκοτεινή» πτυχή του εγκλήματος των Τεμπών σχετικά με το φορτίο της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας και της ασυνήθιστης έκρηξης που προκάλεσε με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων επιβατών.
Δεν χρειάζεται βέβαια να ψάξει και πολύ ο εφέτης ανακριτής. 
Μπορεί αν θέλει να ρωτήσει τον υπ. Δημοσίας Τάξεως και τον πρωθυπουργό. 
Ο αγοραστής είναι γνωστος του πρωθυπουργικού ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη και χαίρει προστασίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ερώτηση Κόκκαλη στη Βουλή:

Υπενθυμίζεται ότι εξηγήσεις για τις «αδιάθετες» και «χωρίς ευθύνη κατοχής μεγάλες ποσότητες χημικού διαλύτη που βρέθηκαν στον Προμαχώνα λίγες μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών» ζήτησε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης «η ενδελεχής διερεύνηση της πτυχής αυτής, θα οδηγήσει στην αποκάλυψη των αιτιών της πρόκλησης της έκρηξης και της έκτασης αυτής, που είχε ως συνέπεια την εξαΰλωση περίπου 30 επιβατών εκ των 57 θυμάτων της τραγωδίας, γεγονός που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν δεν υπήρχε μεταφορά της εν λόγω χημικής ουσίας και δεν προκαλούνταν η έκρηξη ως συνέπεια της χημικής ουσίας».

Πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου