Μπάρα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης Νέου Βοηθητικού Πλοίου Βάσης




Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΑΜΜΩΝΙΑΣ», στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ», στο Πέραμα, το πρώτο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων.

            Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης. Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, τοπικές Αρχές, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.
          
           Όπως σημείωσε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ, το γεγονός ότι τα νέα ΒΒ είναι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελληνικό δημιούργημα δείχνει, όπως και στην περίπτωση των ΤΠΚ και των Υποβρυχίων που παρελήφθησαν το 2016, ότι η χώρα έχει παραγωγικές δυνατότητες με ευρύτατο πεδίο εφαρμογής. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι μέχρι τούδε η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησε 150 εργαζομένους για σημαντικό αριθμό εργατοωρών.
          
           Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του ΠΝ στα πλοία και υπηρεσίες του μεγαλύτερου Ναυστάθμου του ΠΝ, προς και από την Σαλαμίνα. Εκεί δηλαδή που ελλιμενίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πλοίων του Στόλου και εδρεύει ο κορμός της τεχνικής υποστήριξης.
          
           Το νέο ΒΒ που έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, με δύο κυρίες μηχανές και έλικες και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό. Τα τέσσερα αυτά πλοία θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα υφιστάμενα, αναβαθμίζοντας έτσι ποιοτικά την καθημερινότητα του προσωπικού που απαιτείται να μεταβαίνει στην Σαλαμίνα, μειώνοντας τον χρόνο μετάβασης προς και από την υπηρεσία και μεγεθύνοντας έτσι το παραγωγικό μέρος του ωραρίου.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ


Βίντεο:
 



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου