Μπάρα

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Κριτικές Όπλων: Υποπολυβόλο LDT HSG94

Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών μας ζει στην Ελλάδα επιλέξαμε να γράψουμε δύο λόγια για ένα ενδιαφέρον ευρωπαϊκό ημιαυτόματο υποπολυβόλο με το οποίο έχουμε αρκετή εμπειρία. Είναι το HSG94 από το Λουξεμβούργο. Αλλά, κατασκευάζει αυτή η μικρή χώρα που λέγεται Λουξεμβούργο όπλα; Η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα αρκετά καλά όπλα. Ένα από αυτά είναι το υποπολυβόλο HSG94 της LuxDefTec, ή LDT για συντομία. Προσοχή! Όσα γράφουμε εδώ είναι η προσωπική μας κριτική βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας με αυτό το υποπολυβόλο, σε καμία περίπτωση δεν είναι μία αντικειμενική παρουσίαση.


Πηγή: Beareka.cz

Από την εμφάνιση και μόνο το υποπολυβόλο HSG94 δε χρειάζεται συστάσεις, είναι ολόιδιο με το γερμανικό MP5A3 της Heckler & Koch. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το HK MP5A3 ξέρουν ότι είναι ένα υποπολυβόλο που οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως μέτρο σύγκρισης. Είναι τέλεια ζυγισμένο, έχει εντυπωσιακή εργονομία, σταθερότητα, ευθυβολία, κτλ. Το κακό όμως είναι ότι δε το βλέπουμε συχνά σε χέρια νομοταγών πολιτών. Έτσι η LDT εργάστηκε μαζί με τη γερμανική HK και κατασκεύασαν το HSG94 που είναι μία ημιαυτόματη έκδοση του MP5A3 που κάθε πολίτης μπορεί να αγοράσει.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το διαμέτρημα του όπλου παραμένει στα 9x19mm και σχεδόν όλα τα αξεσουάρ του MP5A3 ταιριάζουν και σε αυτό, αλλά δυστυχώς δεν είναι πολύ φτηνό. Για την ακρίβεια, στην Ευρώπη σήμερα κοστίζει γύρω στα €1500 και ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι το ίδιο ποιοτικό με το αυθεντικό MP5A3 της HK. Σίγουρα για τον μέσο πολίτη είναι καλό αλλά δε θα βασίζαμε τη ζωή μας σε αυτό. Εάν έχετε εμπειρία με το MP5A3 και δοκιμάσετε το HSG94 θα παρατηρήσετε γρήγορα κάποιες διαφορές. Για παράδειγμα, έχει ένα πιο «ξερό» και σκληρό μοχλό οπλίσεως, ο γεμιστήρας δε κουμπώνει τόσο γερά όσο στο HK, κτλ.

Πηγή: Badische-Zeitung.de

Από την άλλη πλευρά όμως, εάν το θέλετε για εξάσκηση, σκοποβολή, κτλ. είναι τέλειο καθώς είναι η ίδια ακριβώς πλατφόρμα όσον αφορά το χειρισμό. Όσον αφορά τη χρήση του ως όπλο για αυτοάμυνα, είμαστε κάπου στη μέση. Είναι σχετικά αξιόπιστο αλλά όχι τόσο ώστε να έχουμε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση για να το προτείνουμε για τη προστασία ανθρώπινων ζωών. Αφετέρου, σίγουρα ένα όπλο μορφής και διαστάσεων υποπολυβόλου προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ευστοχία που είναι κρίσιμα χαρακτηριστικά σε μία κατάσταση αυτοάμυνας. Οπότε καλύτερα να το δοκιμάσετε μόνοι σας και να κρίνετε εάν καλύπτει τις ανάγκες σας για αυτοάμυνα ή όχι.

Πηγή: Armurerie-Douillet.com

Κλείνοντας, εάν το βρείτε σε κάποια τιμή ευκαιρίας και το αγοράσετε, δε θα το μετανιώσετε. Θα σας προσφέρει πολλές όμορφες στιγμές και παραμένει ένα καλό όπλο. Τώρα για εξειδικευμένη αγορά το θεωρούμε χρήσιμο μόνο για ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού που θέλει να αποκτήσει μεγάλη εξοικείωση και εμπειρία με αυτή τη πλατφόρμα υποπολυβόλου, ή του αρέσει τόσο πολύ αυτή η πλατφόρμα που η τιμή έρχεται δεύτερη.

Πηγή: Armurerie-Douillet.com

Πηγή: defensegr.wordpress.com


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου