Στις 31 Μαρτίου του 2021 ο συγγραφέας και ερευνητής κύριος Απόστολος Δοξιάδης αποκάλυψε μία ύποπτη για την εθνική ασφάλεια σχέση του διπλωματικού συμβούλου και μετέπειτα Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Βαγγέλη Καλπαδάκη. Μπορείτε να μελετήσετε το σχετικό άρθρο στην αρχική του έκδοση εδώ: «Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο». Αυτή την υπόθεση θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο μας.
Εν συντομία, ο νεαρός Έλλην διπλωμάτης κύριος Βαγγέλης Καλπαδάκης είχε δεσμό τη Τουρκάλα διπλωμάτη, κυρία Feyza Barutçu (Φεϊζά Μπαρουτσού), τους οποίος βλέπετε παραπάνω. Φυσικά, αυτό εγείρει κάποιες ανησυχίες για ακούσια διαρροή πληροφοριών εθνικής ασφαλείας, ή ακόμα και επί τούτου στρατολόγηση με τη τεχνική που είχαμε περιγράψει εις το άρθρο μας «HUMINT: Παγίδα από «μέλι»». Ωστόσο, η έρευνα του κυρίου Α. Δοξιάδη είχε ακόμη πιο τρομακτικές κατασκοπευτικές προεκτάσεις.
Προτού δούμε κάποια στοιχεία από την έρευνα του κυρίου Α. Δοξιάδη, να τονίσουμε δύο γεγονότα που είναι δημοσίως γνωστά πλέον. Πρώτον, ότι η πρεσβεία της Τουρκίας εις την Αθήνα έχει μόνιμο κλιμάκιο της ΜΙΤ (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) το οποίο διεξάγει διαφόρων ειδών μυστικές επιχειρήσεις εις την Ελλάδα (π.χ. δείτε το άρθρο μας «Παρακολουθήσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα»). Δεύτερον, το γεγονός ότι εις τη Τουρκία δια νόμου όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, και δη εκείνοι του Υπουργείου Εξωτερικών, υποχρεούνται νομικά και να βοηθούν τη ΜΙΤ όποτε τους ζητηθεί αλλά και να παρέχουν οικειοθελώς πληροφορίες που ίσως να είναι χρήσιμες προς το τουρκικό κράτος. Τονίζουμε ότι εάν κάποιος Τούρκος δημόσιος υπάλληλος δε το κάνει αυτό, διαπράττει εγκληματική πράξη σύμφωνα με το τουρκικό δίκαιο.
Ο κύριος Β. Καλπαδάκης προς τιμήν του, είχε ενημερώσει το Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος για το δεσμό του αυτό. Δε γνωρίζουμε τι μέτρα αντικατασκοπείας έλαβε το Υπουργείο για τη προστασία του, αλλά εν πάση περιπτώσει, ήτο ένας νεαρός διπλωμάτης με περιορισμένη πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες. Εκεί που τα πράγματα έγιναν πολύ κρίσιμα, ήτο όταν 2015 ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κύριος Α. Τσίπρας όρισε ως Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού τον κύριο Β. Καλπαδάκη, παρότι γνώριζε για τη σχέση του με τη νεαρή Τουρκάλα διπλωμάτη. Για όσους δε το γνωρίζουν, ένα άτομο σε αυτή τη θέση γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για όλες τις διπλωματικές ενέργειες (και κατ’επέκταση και πολλές εκ των μυστικών επιχειρήσεων και αποφάσεων) του κράτους προς όλες τις πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδος σε όλο το πλανήτη.
Σύμφωνα με μετέπειτα δηλώσεις του πρώην αξιωματικού πληροφοριών της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), κυρίου Σάββα Καλεντερίδη, τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος δε δέχονται την ΕΥΠ ως υπηρεσία ελέγχων ασφαλείας/αντικατασκοπείας του προσωπικού τους. Δε γνωρίζουμε αν αυτός ήτο ο λόγος που επετράπη μία τέτοια προαγωγή ή όχι, αλλά σίγουρα ο διορισμός από μόνος του θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της πατρίδος για έναν απλό λόγο. Ακόμα και αν η κυρία Φ. Μπαρουτσού ήτο βράχος ηθικής και κάθετα αντίθετη με το τουρκικό καθεστώς, και ο κύριος Β. Καλπαδάκης ήτο ο πιο προσεκτικός άνθρωπος ώστε ποτέ να μην αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με την εργασία του εις την οικία του, ακόμα και τότε η πατρίς κινδύνευε. Για παράδειγμα, τι θα έκανε η κυρία Φ. Μπαρουτσού αν ο σταθμάρχης της ΜΙΤ στη πρεσβεία όπου εργάζονταν της ανέθετε μία αποστολή; Αν αρνούνταν θα έπρεπε να καταδικαστεί στη Τουρκία. Αλλά τι άλλα στοιχεία έχουμε που να υποδεικνύουν πιθανή κατασκοπευτική δράση πέραν των πολύ ισχυρών ενδείξεων;
Σύμφωνα με την έρευνα του κυρίου Α. Δοξιάδη, η κυρία Φ. Μπαρουτσού φέρεται να επηρέαζε τον νεαρό Έλληνα διπλωμάτη ο οποίος ως σύμβουλους του ιδίου του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, και Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου, παρείχε συμβουλές που ήτο ευνοϊκές προς τη Τουρκία.
Η πιο τρανταχτή απόδειξη της κατασκοπευτικής προεκτάσεως αυτής της σχέσεως ήτο κάτι άλλο όμως. Αμέσως μετά το διορισμό του κυρίου Β. Καλπαδάκη ως Διευθυντή Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, το τουρκικό κράτος μεταθέτει άμεσα σε ανώτατη θέση στη τουρκική πρεσβεία της Αθήνας την κυρία Φ. Μπαρουτσού, και οι δύο ξεκινούν να συζούν κάτω από την ίδια στέγη. Εάν αυτό δεν ήτο ήδη απόδειξη ότι το τουρκικό κράτος την θέλει δίπλα του όλο το εικοσιτετράωρο, μετά τη λήξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και άρα και της θέσης του στο γραφείου του Πρωθυπουργού, η κυρία Φ. Μπαρουτσού μετατέθηκε πίσω εις την Άγκυρα της Τουρκίας, και πιο συγκεκριμένα εις τη Γενική Διεύθυνση Αεροναυτιλίας και Ασφάλειας Συνόρων.
Η έρευνα του κυρίου Α. Δοξιάδη έδειξε ότι η κυρία Φ. Μπαρουτσού εκείνο το διάστημα και ειδικά σε περιόδους σημαντικών μυστικών ή γεωπολιτικών περιστατικών (π.χ. παραδόσεις ατόμων στη ΜΙΤ από Έλληνες, πραξικόπημα στη Τουρκία, εξέλιξη του θέματος των 8 Τούρκων που συνελήφθησαν τότε στην Ελλάδα, κτλ.) είχε άμεσες και συνεχείς επαφές με τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα ο οποίος είχε άμεση και καθημερινή σχέση με το σταθμάρχη της ΜΙΤ για όλες αυτές τις δράσεις.
Να τονίσουμε ξανά, δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση στο τι προσωπικές σχέσεις επιλέγει να έχει ο κάθε άνθρωπος. Αναφερόμαστε αποκλειστικά στο γεγονός ότι η παραπάνω σχέση έχει όλες τις ενδείξεις μίας τυπικής κατασκοπευτικής δράσεως της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, την οποία το Υπουργείο Εξωτερικών, παρότι εγνώριζε, δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει. Τουλάχιστον βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του διαλόγου του κυρίου Α. Δοξιάδη με τον σύμβουλο του Προέδρου Μακρόν της Γαλλίας και προσωπικό του φίλο, κύριο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ (τον βλέπετε παρακάτω), ο οποίος χαρακτήρισε την κυρία Φεϊζά Μπαρουτσού ως «επίσημη κατάσκοπο» της Τουρκίας εις την Ελλάδα.
Σε ομιλία του ο κύριος Σ. Καλεντερίδης είχε δηλώσει ότι ακόμα και ακούσιες και μη διαβαθμισμένες πληροφορίες που ένα ζεύγος συζητά στο σπίτι του, θα ήτο ζωτικής σημασίας για τη ΜΙΤ. Για παράδειγμα, εάν ο ίδιος έλεγε ότι ένας Έλλην διπλωμάτης έχει οικονομικά προβλήματα ή ότι έχει κάποια εξωσυζυγική σχέση, κτλ. Παρότι αυτές είναι μη διαβαθμισμένες πληροφορίες, μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν από τη ΜΙΤ είτε παρέχοντας ότι τους λείπει (π.χ. χρήματα) ή εκβιάζοντας τους (π.χ. απειλές διαρροής της εξωσυζυγικής σχέσης) με αντάλλαγμα τη στρατολόγηση τους ως πράκτορες της ΜΙΤ. Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και ότι ανέφερε ο κύριος Α. Δοξιάδης για επηρεασμό των απόψεων του Έλληνα συμβούλου, και κατ’επέκταση τη παροχή συμβουλών προς τον Πρωθυπουργό που δεν είχαν πάντα την πατρίδα ως πρώτη προτεραιότητα.
Όπως αντιλαμβάνεστε η σελίδα μας θεωρεί αυτό το γεγονός μία υπόθεση κατασκοπείας κατά της Ελλάδος της περιόδου 2015-2019 και τη καταχωρήσαμε ως τέτοια και εις τη σελίδα μας «Υποθέσεις κατασκοπείας». Εις το άρθρο του κυρίου Α. Δοξιάδη «Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο» μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμα λεπτομέρειες και στοιχεία για την υπόθεση την οποία περιέργως δεν είδαμε να καλύπτεται από κανένα μεγάλo ΜΜΕ της Ελλάδος παρότι μιλάμε για ένα ζήτημα κυριολεκτικά εθνικής ασφαλείας.
Πηγή: defensegr.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου