Μπάρα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αλλη μία τιμητική διάκριση,για κυρά των Μαρασίων.

Το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών τιμά την κυρά των Μαρασίων.

Την έχει «υιοθετήσει» ο ελληνικός στρατός παρόλο που η ίδια έχει «πατήσει» εδώ και καιρό τα 100 έτη.Κάθε μέρα ένας Έλληνας φαντάρος επισκέπτεται τη γνωστή και ως Γερόντισσα των Μαρασίων, την κυρία Βασιλική Λαμπίδου, ώστε να τη βοηθήσει να περπατήσει μέχρι την αυλή του σπιτιού της και να σηκώσει την ελληνική σημαία, όπως κάνει από τότε που ήταν έφηβη.

Το σπίτι της βρίσκεται στα 300 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον Έβρο, στο χωριό Μαράσια. Η ίδια γνώρισε σε νεαρή ηλικία την προσφυγιά, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1921 και λέει ότι ακούγοντας τους φύλακες από την άλλη πλευρά ένιωθε πάντα την ανάγκη να δηλώνει την παρουσία της και την ελληνικότητα του τόπου.
Για την προσφορά της στην πατρίδα η κ. Λαμπίδου θα λάβει απόψε άλλη μία τιμητική διάκριση, πέραν αυτών που έχει λάβει από το στρατό, την Ακαδημία Αθηνών και όλη την τοπική κοινωνία. Η απόδοση τιμής προέρχεται αυτή τη φορά από το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης «Η Αθηνά», στο πλαίσιο του 16ου πανελλήνιου συνεδρίου που διοργανώνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.                      
Από:  www.e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου