Μπάρα

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Βγαλμένα από το Star Wars τα κράνη των Βρετανών κομάντος της SAS [εικόνες & βίντεο]

ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ, ΜΕ GPS ΚΑΙ... ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Devtac Japan/Facebook
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Devtac Japan/Facebook
Ένα κράνος βγαλμένο από τον κόσμο του Star Wars, που εντοπίζει τους εχθρούς, αποκρούει τις φλόγες και εξοστρακίζει τις σφαίρες, είναι το νέο όπλο της βρετανικής SAS στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.



Οι κομάντος της επίλεκτης μονάδας, που λειτουργεί από το 1941 ως στρατιωτικό πρότυπο για όλες τις Ειδικές Δυνάμεις στον κόσμο, βάφτισαν τα φουτουριστικά κράνη «Boba Fett helmet» («κράνος Μπόμπα Φετ») από τον διάσημο κυνηγό επικηρυγμένων του θρυλικού «Πολέμου των Άστρων», που φορούσε ένα παρόμοιο.
Αλλά το πραγματικό είναι ακόμη πιο «προχωρημένο», αφού διαθέτει σύστημα κλιματισμού για να προστατεύει από τη ζέστη και τα δηλητηριώδη αέρια, καθώς και μια συσκευή που λαμβάνει σήματα από άλλους συμπολεμιστές που φορούν τα ίδια κράνη, για να διακρίνονται μέσα στο πεδίο της μάχης οι φίλοι από τους εχθρούς.



Και δεν είναι μόνον αυτά τα ατού του. Το κράνος είναι εξοπλισμένο με υπέρυθρη τεχνολογία ανίχνευσης θερμότητας για να βοηθά τον κάτοχό του να εντοπίζει τους εχθρούς στο σκοτάδι, καθώς και με σύστημα GPS που εμφανίζει χάρτες στις ομματοθυρίδες για να βοηθά τους στρατιώτες να ελέγχουν τις θέσεις τους και εκείνες των αντιπάλων τους.
Παράλληλα, είναι εφοδιασμένο με πλάκες βαλλιστικής προστασίας που μπορούν να αντέξουν σε πυρά από καλάσνικοφ και ακόμη ισχυρότερα όπλα, καθώς και σε θραύσματα, εκρήξεις και φωτιές.



Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι το Devtac Ronin Kevlar Level IIIA Tactical Ballistic Helmet είναι το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά κράνος στον κόσμο και «πραγματικά αλεξίσφαιρο», αφού μπορεί να προστατέψει τους στρατιώτες από βολή με Magnum 44.



Το κράνος αυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις, συγκεκριμένα από την Delta Force και τους Navy Seals, και τώρα από τη βρετανική SAS.
«Χρόνια ολόκληρα η αμυντική βιομηχανία αναζητεί τρόπο προστασίας του κεφαλιού κι αυτό είναι το επόμενο βήμα. Το κράνος, που ήδη χρησιμοποιείται από τις Ειδικές Δυνάμεις, προσφέρει πολλά περισσότερα από το να σταματά απλώς τις εχθρικές σφαίρες. Είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας και βοηθά τον στρατιώτη να δει τον εχθρό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε πηγή των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων



Πηγή: Iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου