Μπάρα

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Αφαίρεση σκλήθρας με MEDipoint Splinter Out

Αν κάνετε δραστηριότητες στη φύση σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα με αγκίδες, σκλήθρες, αγκάθια, κτλ. πάρα πολλές φορές. Το Splinter Out (Σκλήθρα Έξω) της εταιρίας MEDipoint δίνει μία πρακτική λύση σε αυτό. Είναι ένα πολύ μικρό και απλό εργαλείο που κάνει μία μόνο δουλειά αλλά τη κάνει καλά.


Πηγή: TeraPeak.com
Πηγή: TeraPeak.com

Η MEDIpoint International είναι μία μικρή εταιρία από τη Μινεόλα της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Η εταιρία κατασκευάζει αποκλειστικά λεπίδες και νυστέρια για ιατρική χρήση. Ωστόσο, πριν μερικά χρόνια κατασκεύασε ένα φτηνό και απλό εργαλείο πρώτων βοηθειών για αφαίρεση από αγκίδες, σκλήθρες, και αγκάθια. Αυτό δεν είναι άλλο από το Splinter Out το οποίο σήμερα πωλείται σε εκατοντάδες καταστήματα, από super-market μέχρι καταστήματα όπλων.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτό που μαθαίνουμε όλοι από μικρή ηλικία για αφαίρεση σκλήθρας είναι μία τεχνική με κάποια βελόνα που έχουμε πρώτα αποστειρώσει είτε καίγοντας την άκρη της, είτε καθαρίζοντας τη με κάποιο αντισηπτικό όπως οινόπνευμα. Παρότι αυτό δουλεύει τις περισσότερες φορές, υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Αρχικά, το σχήμα της βελόνας είναι κυλινδρικό και κατ’επέκταση σχεδιασμένο για να τρυπάει και όχι να «σκάβει». Δεύτερον, η αποστείρωση με κάψιμο αφήνει κατάλοιπα και ο καθαρισμός με αντισηπτικό δεν είναι σίγουρο ότι θα αποστειρώσει απόλυτα τη βελόνα, ειδικά όταν γίνεται πρόχειρα. Σε όλα αυτά δίνει λύση αυτό το μικρό εργαλείο.

Πηγή: NorthernSafety.com
Πηγή: NorthernSafety.com

Παραπάνω βλέπετε μία πλαστική συσκευασία, η συσκευασία αυτή περιέχει 20 τέτοιες λεπίδες. Ανά δύο οι λεπίδες αυτές είναι συσκευασμένες σε μικρότερα χάρτινα φακελάκια. Αντίστοιχα, η κάθε λεπίδα είναι σφραγισμένη σε αποστειρωμένη συσκευασία ιατρικών προδιαγραφών. Βλέπετε πως είναι τα φακελάκια που περιέχει μέσα η παραπάνω πλαστική θήκη καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία. Επίσης, σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε και το άνοιγμα που έχει στο επάνω μέρος ώστε εύκολα με τον αντίχειρα να μπορούμε να σπρώξουμε μία λεπίδα έξω για να τη χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ασφαλώς, εάν χρειάζεται συχνά να αφαιρείτε αγκίδες και σκλήθρες τότε ίσως να χρειάζεστε μεγαλύτερες ποσότητες. Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος παροχής πρώτων βοηθειών σε μία κατασκήνωση μάλλον θα χρειαστεί πολύ περισσότερα. Ωστόσο, υπάρχουν και μεγαλύτερες συσκευασίες όπως αυτή που βλέπετε παρακάτω που περιέχει 1000 τέτοιες λεπίδες. Βλέπετε ένα βίντεο που δείχνει το πως λειτουργεί εδώ.




Τα Spliter Out είναι μίας χρήσης, αποστειρωμένα με τα πρότυπα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων και τοποθετημένα σε ατομικές συσκευασίες. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε σχεδόν τίποτα, απλά τα ανοίγουμε και κάνουμε τη δουλειά μας. Αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι η πατενταρισμένη, ειδικά σχεδιασμένη τριγωνική τους λεπίδα. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα του εργαλείου που είναι ειδικά κατασκευασμένο και πατενταρισμένο για να λυγίζει όσο πρέπει και όπου πρέπει.


Πηγή: TopCityGear.blogspot.com

Τώρα που είναι καλοκαίρι οι πιθανότητες για τέτοιους μικροτραυματισμούς είναι αυξημένες, άρα θεωρήσαμε σωστό να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το εργαλείο που πρόσφατα αγοράσαμε, δοκιμάσαμε, και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και τη χρηστικότητα του.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου