Μπάρα

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθηνών: Γιατί η δίωξη για το Κουκάκι είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα



Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης έδωσε εξηγήσεις γιατί οι διώξεις που ασκήθηκαν για τα όσα έγιναν στο Κουκάκι ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος.

Με ανακοίνωση του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών αναφέρει ότι η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης».
Προσθέτει μάλιστα πως «μόνο αρμόδιο είναι για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας το ποινικό δικαστήριο».
Οι αστυνομικοί καταθέτουν μηνύσεις για τσιμεντόλιθους και έπιπλα

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μετά την άγρια επίθεση εναντίον των αστυνομικών από τους καταληψίες στο Κουκάκι, οι οποίοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μάλιστα οι τραυματίες αστυνομικοί στην επιχείρηση στο Κουκάκι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Εκτός από τη μήνυση αναμένεται να ζητηθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παράλληλα με τη Εισαγγελία για να διερευνηθεί η περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Οι αστυνομικοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μετά την χαλαρή ποινική αντιμετώπιση των συλληφθέντων που συμμετείχαν στις καταλήψεις στα κτίρια στο Κουκάκι και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με τσιμεντόλιθους, ξύλα, οικοσκευές, χρώματα και χλωρίνες.
Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι απλά πλημμελήματα. 




Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη», ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ανέφερε: «Νεκρό ήθελαν, φυσικά και ήθελαν νεκρό».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου