Μπάρα

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Μια καταβόθρα στη Φλόριντα που σκότωσε έναν άνδρα το 2013

  


Μια καταβόθρα στη δυτική κεντρική Φλόριντα άνοιξε ξανά, περίπου 10 χρόνια αφότου σκότωσε έναν άνδρα όταν άνοιξε κάτω από την κρεβατοκάμαρά του, δήλωσαν αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα. 

 Είναι η τρίτη φορά που ανοίγει η καταβόθρα στο Seffner, περίπου 15 μίλια με το αυτοκίνητο ανατολικά της Τάμπα.  
Αφού η τρύπα στοίχισε τη ζωή του Τζεφ Μπους το 2013, κάνοντάς τον να βουτήξει δεκάδες πόδια στη γη, η κομητεία Hillsborough γέμισε την τρύπα και αγόρασε την ιδιοκτησία και το σπίτι δίπλα της για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν θα ζούσε πολύ κοντά.  
Στη συνέχεια, το 2015, η τρύπα άνοιξε ξανά – περίπου 20 πόδια πλάτος εκείνη την εποχή – και γέμισε ξανά.  
Η τεράστια καταβόθρα στη Φλόριντα που κατάπιε έναν άνδρα ανοίγει ξανά  
Τη Δευτέρα, οι αξιωματούχοι της κομητείας ενημερώθηκαν ότι η καταβόθρα άνοιξε ξανά, δήλωσε ο Jon-Paul Lavandeira, διευθυντής του τμήματος για την επιβολή του κώδικα κομητείας.  
Οι αξιωματούχοι διασφάλισαν ότι οι γύρω κοινότητες δεν επηρεάστηκαν και ενημέρωσαν τους γύρω κατοίκους ότι ήταν ασφαλές να παραμείνουν στα σπίτια τους, ανέφερε η κομητεία σε δελτίο τύπου.  
Ένας εργολάβος αποκατάστασης της καταβόθρας επισκέφθηκε την τοποθεσία την Τρίτη για να συντάξει ένα σχέδιο.  
Οι αρχές δεν μπόρεσαν ακόμη να προσδιορίσουν τι προκάλεσε το άνοιγμα της τρύπας ξανά, δήλωσε στο CNN ένας εκπρόσωπος της κομητείας.  
Οι εργασίες αποκατάστασης θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος Todd Pratt.  
Ο ανάδοχος αναμένει ότι η τρύπα θα γεμίσει με 150 τόνους μείγματος νερού-χαλικιού, πρόσθεσε ο Pratt.  
 

Ο χώρος είναι κλειστός για το κοινό, περιβάλλεται από δύο στρώματα φράχτη, είπε η κομητεία. 
 Ο αδερφός του Μπους, Τζέρεμι Μπους, είπε στο WFTS του CNN ότι βλέποντας την καταβόθρα να ανοίγει ξανά είναι μια ανατριχιαστική υπενθύμιση της τρομακτικής νύχτας το 2013 που άκουσε τον αδελφό του να ουρλιάζει για βοήθεια πριν χαθεί στο έδαφος. 
 «Δεν είναι μια μέρα που να μην σκέφτομαι τον αδερφό μου», είπε στον ειδησεογραφικό σταθμό αυτή την εβδομάδα. «Τα πράγματα που συνέβησαν σε εκείνο το σπίτι εκείνο το βράδυ, και ακούγοντας τον αδερφό μου να φωνάζει και να ουρλιάζει για να τον βοηθήσω, τα ακούω συνέχεια».  
 
 
Ένα μνημείο για τον Τζέφρι Μπους φαίνεται κοντά σε μια καταβόθρα που άνοιξε ξανά.
 Άνδρας φώναξε για βοήθεια και μετά εξαφανίστηκε  
Ο Τζέρεμι Μπους, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι όταν άνοιξε η καταβόθρα τον Φεβρουάριο του 2013, έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τον αδερφό του αφού τον άκουσε να καλεί σε βοήθεια, είπε στο CNN εκείνη τη χρονιά.  
Όταν έφτασε στο δωμάτιο του αδερφού του, είχε ήδη καταστραφεί. Μια δυνατή συντριβή, μετά τίποτα: Η Σίνκχολε καταπίνει άνθρωπο από τη Φλόριντα «Όλα είχαν φύγει.  
Το κρεβάτι του αδερφού μου, η συρταριέρα του αδερφού μου, η τηλεόραση του αδερφού μου. Ο αδερφός μου είχε φύγει», είπε τότε.  
Προσπάθησε μανιωδώς να σώσει τον αδελφό του, που στεκόταν στην τρύπα και έσκαβε τα ερείπια με ένα φτυάρι, είπε.  
 

Οι αρχές απάντησαν και τράβηξαν τον Τζέρεμι Μπους, λέγοντάς του ότι το πάτωμα εξακολουθούσε να καταρρέει.  
Ο Τζέρεμι Μπους και άλλα τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού 2 ετών, δραπέτευσαν από το μπλε, μονώροφο σπίτι της δεκαετίας του 1970 που βρισκόταν στην κορυφή της καταβόθρας. Τα λείψανα του Τζεφ Μπους δεν βρέθηκαν ποτέ.  
Οι καταβόθρες είναι κοινές στη Φλόριντα, σύμφωνα με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Φλόριντα.  
 

 
Η κατάσταση βρίσκεται σε βράχο φτιαγμένο από ασβεστόλιθο ή άλλο ανθρακικό πέτρωμα που μπορεί να φαγωθεί από τα όξινα υπόγεια ύδατα, σχηματίζοντας κενά που καταρρέουν όταν ο βράχος δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει το βάρος αυτού που βρίσκεται από πάνω του. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου