Μπάρα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

«ΑΜΜΩΝΙΑΣ»: ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Ν.


"Αμμωνιάς" είναι το όνομα του BB1, του πρώτου σκάφους που θα παραδοθεί επισήμως σε λίγες ημέρες στο Πολεμικό Ναυτικό, από το πρόγραμμα 4 συνολικά σκαφών με σκοπό τη μεταφορά προσωπικού για το Πολεμικό Ναυτικό.
Το πρόγραμμα ναυπήγησης και των 4 σκαφών έχουν αναλάβει τα Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία της Spanopoulos Group στη Σαλαμίνα. Το «ΑΜΜΩΝΙΑΣ» ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2016, ενώ μέσα στους επόμενους 14 μήνες θα παραδοθούν τα υπόλοιπα αδελφά πλοία BB2, BB3 και BB4.
 
 
Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Έλληνες, προσωπικό των Ελληνικών Ναυπηγείων του ομίλου Σπανόπουλου.
Οι βασικές του διαστάσεις είναι: Ολικό μήκος 24m και πλάτος 6,5m.
Διαθέτει 2 κύριες μηχανές 450hp, μία ηλεκτρογεννήτρια και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και ναυσιπλοΐας ενώ επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 12,5 κόμβων, με μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών πλέον του πληρώματος.
Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές εν πλω υπό την επίβλεψη της ομάδας παραλαβής του Πολεμικού Ναυτικού και του αρμόδιου Νηογνώμονα, αναμένεται να παραδοθεί σε λίγες ημέρες στο Πολεμικό Ναυτικό.

  
Το "ΑΜΜΩΝΙΑΣ" αποτελούσε ένα από τα 6 ιερά πλοία (τριήρης) της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας , το οποίο χρησιμοποιούταν από τους Αθηναίους σε ιερές και δημόσιες αποστολές.
Το νέο πλοίο μεταφοράς προσωπικού για το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με τα αδελφά του, θα πραγματοποιούν πλόες από Περαμα  Σαλαμίνα και απο Πειραιά Σαλαμίνα, όπως τα παλαιότερα ιστορικά πλέον αντίστοιχα μικρά πλοία «ΠΑΝΔΩΡΑ» Α419 και «ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ» Α420.
Για το arxipelagos.com
Σίμος Μιχάλογλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
 

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


 












 


 
 
Πηγή:  arxipelagos.com



Ευχαριστούμε τον Ναύαρχο ε.α. Αθανάσιο Παναγόπουλο ΠΝ που μας το υπενθύμισε δημοσιεύοντας το στο προφίλ του στο facebook.




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου