Μπάρα

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης και το ανάξιο στράτευμα

Μέσα στη γενικευμένη λειψανδρία που δέρνει τις ένστολες μάζες, το βάρος της διάσωσης της τιμής τους φαίνεται κάθε φορά να πέφτει στους ώμους ενός που έχει το θάρρος να αντιδράσει. Στην περίπτωση της αστυνομίας, ένας μόνο βρέθηκε να αντιδράσει ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη και το ηλεκτρονικό φακέλωμα (Ανδρεάκος), στην περίπτωση του ναυτικού ένας μόνο βρέθηκε να αντιδράσει ενάντια στη μετατροπή του οχυρού σε τζαμί (Τσακάλης), και στην περίπτωση του στρατού πάλι ένας (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και ένας δεύτερος, οπότε έχουμε κάποια πρόοδο) βρέθηκε να αντιδράσει στην προδοσία των hot spot, ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης.



Το ξεφτιλισμένο στράτευμα, ρημαγμένο από την προσκόλληση των κατωτέρων στον κομματισμό και των ανωτέρων στον τεκτονισμό και όλων μαζί στο δημοσιουπαλληλίκι και την προδοσία, μετατράπηκε σε μια νύκτα σε υπηρετικό προσωπικό λαθροεποίκων, άνοιξε τις πύλες στον εχθρό και επιδόθηκε στη διευκόλυνση της παράνομης εγκατάστασής του. Η αντίδραση σε αυτή τη γενικευμένη ξεφτίλα ήταν κάτι που οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να αντέξουν, οπότε και άρχισαν οι διώξεις:
“Για κάτι που έπρεπε να πράξουν όλοι οι στρατιωτικοί της χώρας, ώστε να μην μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μια ισλαμική χώρα, το προδοτικό κράτος τον τιμωρεί / εκδικείται παραδειγματικά…
Ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης καταγγέλει επίσης πράγματα τα οποία απλώς υποψιαζόμασταν πως διεξάγονται έτσι…
« Αρνήθηκα να εκτελέσω υπηρεσία στα hotspot «Alexyl Derveni», Δερβενίου Θεσσαλονίκης. Έφεραν στρατονομία να με συλλάβει στις 4 Ιουλίου 2017…
..δεν με συνέλαβε γιατί δεν είχαν ένταλμα, απλά με συνόδευαν όλη την ημέρα. Ήρθε μετά από 5 ημέρες ο Α.ΓΕΣ με ελικόπτερο και ζήτησε να μου μιλήσει προσωπικά.
Σχηματίστηκε δικογραφία και με περνάν στρατοδικείο και πειθαρχικό, 30 Νοεμβρίου και 16 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Σκοπεύω να το δημοσιεύσω με κάθε τρόπο.
Στην αναφορά μου γράφω ότι «δεν ορίζονται από πουθενά τα καθήκοντά μου, αντιτίθεμαι στους προδοτικούς και αδέξιους χειρισμούς της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις δομές φιλοξενίας ως κέντρα κράτησης και προάγει το δουλεμπόριο, στο οποίο πρωτοστατεί η Τουρκία.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο εναντίον των Ελλήνων. Δεν γίνεται καμία διαπίστευση, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ή τζιχαντιστές. Εάν είναι και δημιουργήσουν τρομοκρατικά επεισόδια, το ότι περιθάλπονται από τον ελληνικό στρατό επισύρει ποινικές ευθύνες.
Η όλη αυτή κατάσταση αποδυναμώνει τις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού».
Α/λχίας (ΥΠ) Ευάγγελος Φώτης”



Προκειμένου να εξασφαλιστεί ο συντονισμός των προδοτών για να καλυφθεί το θέμα, οι εμπλεκόμενοι προέβησαν σε παρατυπίες και ύποπτες μεθοδεύσεις:

“22 Νοεμβρίου 2017
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ… Γιατί το Στρατιωτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποκρύπτει την απόφασή του ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, από τον ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΦΩΤΗ;;;

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, το Στρατιωτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί Ο ΕΛΛΗΝ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, επειδή υπερασπίστηκε την Πατρίδα και τον Όρκο του, αρνούμενος να υπηρετήσει στις διαταγές των ανωτέρων του, που τον ήθελαν … Φιλιππινέζα των ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, αν και όφειλε άμεσα να εκδώσει απόφαση, μέχρι σήμερα, δεν έχει κοινοποιήσει την απόφασή του στον… “κατηγορούμενο”!
ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΣΙΩΠΗΣ!
Αυτό, θεωρείται πρωτοφανές για τα στρατιωτικά χρονικά.
Τι συμβαίνει κύριοι;
ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;
ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ… ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑΣ;
Ή μήπως η αθώωσή του, σηματοδοτεί τις τρομακτικές ευθύνες της Ηγεσίας Στρατιωτικής και Πολιτικής, έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξευτελίζουν ως δουλάκια των ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ;;;
Υπάρχει και δεύτερος στρατιωτικός, οποιος δικάζεται στις 30 Νοεμβρίου 2017, για τον ίδιο λόγο;
Μήπως περιμένετε την ποινική απόφαση που θα εκδοθεί στις 30 Νοεμβρίου, από το Στρατοδικείο;;;
Κι αν τυχόν, για οιουδήποτε λόγους, δεν πραγματοποιηθεί η δικάσιμος στις 30 Νοεμβρίου και πάρει αναβολή, εσείς θα κρατήσετε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, την απόφασή σας για όποτε γίνει η δικάσιμος των δυο ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;
ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ, ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΣΑΣ;;;
Αν ναι, τότε δεν έχετε αντιληφθεί το καζάνι που βράζει εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καζάνι, που τυχόν καταδίκη των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, θα τινάξει το καπάκι στον αέρα… και ο σώζων εαυτόν (Εσείς φυσικά) σωθείτω…”
Τις ίδιες ημέρες που οι παραπάνω ειδήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας, μια άλλη είδηση απέδειξε το βάσιμο των λόγων του διωκώμενου:

“Έβρος: Ολλανδός δημοσιογράφος αραβικής καταγωγής συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη
Πρόκειται για τον Sakir Khader – Μαζί του κρατούνται ένας Γερμανός οπερατέρ και δύο Ιρακινοί με γερμανικό διαβατήριο
Μία περίεργη υπόθεση, που διαδραματίστηκε επί ελληνικού εδάφους, έφερε στο φως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που μετέδωσε ότι ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος ακολουθούσε ομάδα προσφύγων για ρεπορτάζ, τέθηκε υπό κράτηση.
Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο Ολλανδός δημοσιογράφος πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Sakir Khader, ο οποίος, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, ακολουθούσε μια ομάδα περίπου 50 Σύρων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος, μαζί με τους πρόσφυγες, τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη. Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.
Ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι ο Σακίρ είχε μαζί του ολλανδικό διαβατήριο και δύο δημοσιογραφικές κάρτες, όμως η αστυνομία στην αρχή δεν τον πίστευε ότι ήταν Ολλανδός. Σύμφωνα με την αδερφή του Σακίρ, οι αξιωματικοί τον έθεσαν υπό κράτηση, λόγω της εμφάνισής του, που θυμίζει Άραβα.
Ο ίδιος έχει και παλαιστινιακό διαβατήριο, όμως, σύμφωνα με την αδερφή του, δεν το κουβαλούσε μαζί του.
Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δίνει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Όπως αναφέρει, ο Ολλανδός, αραβικής καταγωγής, ζήτησε και έλαβε στοιχεία για την κίνηση των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκανε.
Χθες, στις 10.30 το πρωί, ο Ολλανδός δημοσιογράφος συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου, μαζί με έναν Γερμανό οπερατέρ και δύο Ιρακινούς ερασιτέχνες φωτογράφους με γερμανικό διαβατήριο, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, αντιστάθηκε την ώρα της σύλληψης.
Οι τέσσερις θα δικαστούν για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, ενώ ο ένας εκ των δύο Ιρακινών αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.”
Φυσικά δεν υπάρχει “Ολλανδός Αραβικής καταγωγής”. αλλά Άραβας που με κάποιον από τους γνωστούς τρόπους έλαβε Ολλανδικό διαβατήριο. Η δε αδελφή του διαμαρτύρεται γιατί οι Έλληνες ιθαγενείς δεν τον πίστευαν πως είναι Ολλανδός γιατί τους θύμιζε Άραβα(!). Εκτός από Ολλανδικό διαβατήριο είχε και ένα Παλαιστινιακό, και μαζί με δύο Ιρακινούς “Γερμανούς” έκοβε βόλτες στα σύνορα. Κατά παράδοξο τρόπο που αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, η αστυνομία αποφάσισε να δράσει συλλαμβάνοντάς τον αλλά δεν αποσαφηνίστηκε τι έγνε με τους 50 λαθροέποικους που η παράξενη κουστωδία συνόδευε.
Άτομα με διάφορα διαβατήρια στην κατοχή τους μπαινοβγαίνουν στα αφύλακτα σύνορα και ο στρατός τα εγκαθιστά σε hot spot που κτίζονται με την εποπτεία του σαουδαραβικού κράτους. Άραβες πλασάρονται για Ολλανδοί, Ιρακινοί για Γερμανοί, και μιλιούνια απροσδιόριστων εισβολέων έρχονται με κάθε επισημότητα σε ένα διαλυμένο κράτος όπου ο στρατός τους υποδέχεται αντί να φυλάξει τα σύνορα. Και όταν κάποιος αντιδράσει σε αυτόν τον παραλογισμό προδοσίας και δωσιλογισμού, διώκεται από το τυραννικό καθεστώς χωρίς να ελπίζει στην οργανωμένη συμπαράσταση των ένστολων καμαριέρων, που ξέρουν να συντονίζονται και να διαμαρτύρονται μόνο όταν πρόκειται για διεκδικήσεις μισθών και επιδομάτων.
Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν να παραδειγματιστούν από την σθεναρή αντίδραση του Ευάγγελου Φώτη και ας σπεύσουν όχι μόνο να του συμπαρασταθούν εμπράκτως, αλλά και να σταθούν μαζί του στην άρνηση των προδοτικών εντολών. Ίσως έτσι καταφέρουν να ξεφύγουν από το στίγμα του δωσιλογισμού και της οσφυοκαμψίας.

Πηγή:   wordpress.com


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου