Μπάρα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Τίτλοι τέλους-Νεκροί όλοι στο Υποβρύχιο San Juan

 

Εξανεμίστηκαν πλέον όλες οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα
44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου που έχει εξαφανιστεί, μετά και από την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής ότι σημειώθηκε έκρηξη σε αυτό.

Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, αν και πλέον θεωρείται βέβαιο ότι ακόμα κι αν δεν συνέβη η έκρηξη θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα οξυγόνου.

Η επιβεβαίωση από το πολεμικό ναυτικό ότι σημειώθηκε έκρηξη κατά τις πρώτες ώρες εξαφάνισής του από τα ραντάρ, αν και δε θεωρείται 100% εξακριβωμένη, απογοήτευσε τους συγγενείς των ναυτών.

 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μάλιστα για πρώτη φορά φωτογραφίες των μελών του πληρώματος του San Juan.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι η 35χρονη επικεφαλής όπλων Eliana Maria Krawczyk και ο 45χρονος πλοίαρχος Pedro Martin Fernandez.

Αγνοείται επίσης ο 25χρονος Luis Niz, ο οποίος θα παντρευόταν στις 7 Δεκεμβρίου, ο 35χρονος Fernando Santilli που είχε γίνει πρόσφατα μπαμπάς και ο 32χρονος Renzo Martin Silva που ετοιμαζόταν να παντρευτεί την καλή του.




Συγγενείς των μελών του πληρώματος του υποβρυχίου, δήλωσαν στους δημοσιογράφους πως το πολεμικό ναυτικό τους ειδοποίησε ότι οι άνθρωποί τους είναι πλέον νεκροί καθώς σημειώθηκε έκρηξη στο υποβρύχιο, αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο.



Εξοργισμένοι αρκετοί από αυτούς κατηγορούν το πολεμικό ναυτικό για συγκάλυψη, καθώς αναγκάστηκαν να αναφερθούν στην έκρηξη μετά από πιέσεις δημοσιογράφων και ακόμα κάνουν λόγο για έναν περίεργο θόρυβο σαν… έκρηξη.



Όλοι τους κατηγορούν την ηγεσία του Ναυτικού ότι τους έκανε να τρέφουν ελπίδες, ενώ γνώριζαν ότι οι δικοί τους άνθρωποι είναι νεκροί.



«Σύμφωνα με αυτούς, μόλις τώρα έμαθαν για την έκρηξη. Αλλά ποιος είναι τόσο χαζός για να πιστέψει κάτι τέτοιο; Είναι ντροπή, μας είπαν ψέματα», δήλωσε η σύζυγος ενός από τα μέλη του υποβρυχίου.



Το υποβρύχιο ARA San Juan εξαφανίστηκε από την προηγούμενη Τετάρτη, στις 15 Νοεμβρίου και έκτοτε μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διεξάγεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με την αρωγή αμερικανικών, ρωσικών και βρετανικών δυνάμεων.







start.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου