Μπάρα

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Αργεντινή: Ήχος έκρηξης στο σημείο που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο

Αργεντινή: Ήχος έκρηξης στο σημείο που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο

Ήχος έκρηξης ακούστηκε στο σημείο όπου εξαφανίστηκε το υποβρύχιο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το Ναυτικό της Αργεντινής επιβεβαίωσε πως «επεισόδιο συνεπές με έκρηξη καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα, κοντά στο σημείο που χάθηκε το σήμα του υποβρυχίου San Juan με το πλήρωμα 44 ατόμων».



Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού από την πλευρά του τόνισε πως επρόκειτο για ένα «ασυνήθιστο, μεμονωμένο, σύντομο, σφοδρό και μη πυρηνικό επεισόδιο» που εντοπίστηκε στον νότιο Ατλαντικό.


Συγγενείς των ατόμων που ήταν στο υποβρύχιο προσεύχονται για την τύχη τους
Συγγενείς των ατόμων που ήταν στο υποβρύχιο προσεύχονται για την τύχη τους


O πλοίαρχος Ενρίκε Μάλμπι, αναφέρθηκε στην καταγραφή μιας «υδροακουστικής ανωμαλίας», αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για έκρηξη.

«Ενημερωθήκαμε για ένα στοιχείο, την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου στις 11:00 (τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας), στην περιοχή επιχειρήσεων του υποβρυχίου: μια υδροακουστική ανωμαλία. Είναι ένας ήχος που πρέπει να αναλυθεί», επεσήμανε ο Ενρίκε Μπάλμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



Το ARA San Juan σημειώνεται πως είχε εξαφανιστεί την περασμένη Τετάρτη και από τότε πάνω από δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Ρωσίας έχουν στείλει αεροπλάνα και σωστικά σκάφη για να βοηθήσουν στην έρευνα.

O αδεργός της Elena Alfaro ο Cristian Ibañez ήταν στο υποβρήχιο
O αδεργός της Elena Alfaro ο Cristian Ibañez ήταν στο υποβρήχιο



Συνεχίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα μεγάλα κύματα στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούνται οι έρευνες δυσκόλεψαν όλο αυτό το διάστημα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.




Περίπου 30 σκάφη και αεροπλάνα από την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τη Βρετανία μετέχουν στις έρευνες.



Το Ισπανικό Ναυτικό έχει στείλει τρία ειδικά βαθυσκάφη τα οποία μπορούν να καταδυθούν μέχρι 600 μέτρα βάθος και να προμηθεύσουν με οξυγόνο και τρόφιμα ένα υποβρύχιο που έχει καθηλωθεί στο βυθό.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε ναυτική βάση στο Μαρ ντελ Πλάτα, απ’ όπου συντονίζονται οι έρευνες.




Την Τετάρτη εξαντλήθηκε η προθεσμία της δυνατότητας του υποβρυχίου να τροφοδοτεί το πλήρωμα με οξυγόνο.

Πλέον, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα η μόνη ελπίδα των συγγενών των μελών του πληρώματος είναι το υποβρύχιο με κάποιο τρόπο να κατάφερε να ανέβει στην επιφάνεια προκειμένου έτσι να αναπληρώσει τα αποθέματά του σε οξυγόνο. Η εν λόγω ελπίδα, όμως αρχίζει να σβήνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα, αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντόπισε ένα αντικείμενο κοντά στην περιοχή απ΄όπου το αγνοούμενο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής έστειλε το τελευταίο σήμα του, ωστόσο ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό ΠΝ έδειξε ότι το αντικείμενο «δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο».

Ένα άτομο που ταξίδεψε με το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε επιχείρηση έρευνας πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό, είπε σε δηλώσεις του πως το αντικείμενο δεν μπορεί να αναγνωριστεί και πως δεν είναι γνωστό αν έχει σχέση με το ARA San Juan, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα μαζί με τα 44 μέλη πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό.

Σημείωνεται πως το αεροσκάφος P-8A Poseidon, επέστρεψε στη βάση του στην Μπαΐα Μπλάνκα, στην Αργεντινή, το βράδυ της Τετάρτη. Αυτό ήταν ένα από τα δεκάδες ναυτικά και αεροπορικά μέσα της Αργεντινής και άλλων χωρών που αναζητούν το υποβρύχιο.

Λίγο όμως αργότερα, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αργεντινή δήλωσε ότι το αντικείμενο αυτό δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο, επικαλούμενος ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.


Ο χάρτης της διαδρομής του υποβρυχίου
Ο χάρτης της διαδρομής του υποβρυχίου
 
 

Πηγή:  zougla.gr



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου