Μπάρα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Το ευχαριστώ του κελευστή στους Κρητικούς που μοίρασαν τρόφιμα στις ελληνικές φρεγάτες


Το ευχαριστώ του κελευστή στους Κρητικούς που μοίρασαν τρόφιμα στις ελληνικές φρεγάτες

 

Μια συγκινητική επιστολή έφτασε στα χέρια των ανθρώπων στο χωριό Μύρτος στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο έγινε γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία των κατοίκων να μεταφέρουν τρόφιμα στη φρεγάτα «Λήμνος» και τα λοιπά υποστηρικτικά πλοία που έπλεαν εκείνες τις μέρες κοντά στο χωριό.

Μαζί με την επιστολή, την οποία υπογράφει κελευστής της φρεγάτας «Ψαρά», στάλθηκε μία ζωγραφιά της φρεγάτας φιλοτεχνημένη από τον γιο του, αλλά και ένα σταυρουδάκι ενώ έγινε και δωρεά βιβλίων στο δημοτικό σχολείο του Μύρτου.

Η επιστολή απεστάλη στον πρόεδρο της κοινότητας, Αλέξανδρο Παντελάκη με την παράκληση να δοθεί στον δύτη, Νίκο Λαμπράκο, που πήγε τα τρόφιμα στα πολεμικά πλοία.

Ενα σταυρουδάκι και μια ζωγραφιά της φρεγάτας συνόδευαν την επιστολή

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αλέξανδρος Παντελάκης είχε σημειώσει προ ημερών για την ενέργεια υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό:

«Το να δώσουμε ένα πιάτο φαΐ και ένα ταψί φαγητό δεν είναι το φαγητό, το καράβι έχει τα πάντα, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, αισθάνονται ότι και εμείς που είμαστε στη στεριά και πιθανόν να είμαστε πιο ασφαλείς είμαστε μαζί τους».

«Συγκινήθηκαν. Ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα, να είναι ο άλλος μες το πέλαγος, μες τα μποφόρ, 8-9 μποφόρ, είχε αέρηδες αυτό τον καιρό, είχε βοριάδες και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Εμείς τους ευχαριστούμε, όχι αυτοί» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Λαμπράκος, καπετάνιος σκάφους.

Πηγή: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου