Μπάρα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Οι Δεσμοί Φιλίας των Βατραχανθρώπων.



Ήταν Δευτέρα 4 Οκτωβρίου που ξεκίνησαν την Δύσκολη εκπαίδευση των Βατραχανθρώπων. Πέρασαν μαζί περίπου έξι Βασανιστικούς μήνες σκληρής εκπαίδευσης μέχρι να έρθει η ημέρα της Αποφοίτησης η Τετάρτη 30 Μαρτίου 1977 που πήραν το Πολυπόθητο Πτυχίο του Βατραχανθρώπου…

 
Ο ένας Ναύτης, ο Μάκης Κουστουμπάρδης και ο άλλος Καταδρομέας, ο Μανώλης Βεριβάκης.
Μετά την απονομή των πτυχίων οι μεν Ναύτες μένουν στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών για το υπόλοιπο της θητείας τους, οι δε Καταδρομείς επανδρώνουν τα νησιά σε διάφορες Μονάδες…


Έτσι και ο Μάκης έμεινε στην ΜΥΚ στον Σκαραμαγκά ο δε Μανώλης στα νησιά του Αιγαίου Άγρυπνος φρουρός..
Μετά από 39 χρόνια συναντήθηκαν στο facebookκαι τα έλεγαν μέσω αυτού..
Κάπου στην Αθήνα ο πρώην Ναύτης Βατραχάνθρωπος και κάπου στην Γερμανία ο πρώην Καταδρομέας Βατραχάνθρωπος..
Η ώρα της συνάντησης δεν άργησε να έρθει ο Μανώλης Βεριβάκης θα ερχόταν στο Ξενοδοχείο του Λουτρακίου για ένα Φεστιβάλ SALSA το τριήμερο 13 – 14 και 15 Μαΐου 2016, 39 Χρόνια μετά…
Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και έφτασε η Κυριακή 15 Μαΐου.
Ξεκίνησαν από την Αθήνα τρείς πρώην Βατραχάνθρωποι ο Μάκης Κουστουμπάρδης 59ο σχολείο Υ/ΚΤ ο Γεώργιος Δρακόπουλος 65ο σχολείο Υ/ΚΤ και ο Μπάμπης Ορφανίδης 68ο σχολείο Υ/ΚΤ για το Λουτράκι.


Στον περιβάλλοντα χώρο την πισίνας γινόταν Χαμός, Νεολαία να χορεύει στους ρυθμούς της SALSA και εμείς θα έπρεπε να βρούμε τον Μανώλη.


Αφού κάναμε μια ερευνητική βόλτα ανάμεσα σε νεαρούς και νεαρές που χόρευαν και που οι περισσότεροι μας κοιτούσαν περίεργα ( κοντά στα εξήντα και οι τρείς μας ) βλέπουμε την χαρακτηριστική φιγούρα του φίλου του Μανώλη που είναι από τον Άγιο Δομίνικο..
Κάπου εκεί θα είναι και ο Μανώλης σκεφτήκαμε..
Δεν αργήσαμε να τον δούμε..





Πλησιάσαμε και το τι έγινε δεν λέγεται, η συγκίνηση και η χαρά ήταν μεγάλη από όλους, ακόμα και για τους άλλους δύο που δεν ήταν του 59ου σχολείου..
Άλλωστε δεν έχει και Πολλή σημασία ο αριθμός τους σχολείου ο χρόνος φοίτησης, η εκπαίδευση και το δέσιμο είναι ίδιο, απλά η χρονική στιγμή διαφέρει..


 Κάτσαμε τα είπαμε θυμηθήκαμε διάφορες στιγμές από την θητεία και από την εκπαίδευση, ήπιαμε Πολλές μα Πολλές μπύρες, γνωρίσαμε τους φίλους του Μανώλη, βγάλαμε πολλές φωτογραφίες και πλέων αφού είχε βραδιάσει αποφασίσαμε να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής..
Χαιρετηθήκαμε όλοι με πολύ συγκίνηση και φύγαμε από το Ξενοδοχείο του Λουτρακίου για την Αθήνα πάλι..
Ήταν μια πολύ Όμορφη ημέρα που θα γραφτεί και αυτή στην Μνήμη μας σαν μία από τις καλύτερες Κυριακές…

Κυριακή 15 Μαΐου 2016..



Βίντεο:



Επιμέλεια: 

Γεωργιοσ Δρακοπουλοσ



,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου