Μπάρα

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ημερίδα για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Πολεμικού Ναυτικού.


Πολεμικό Μουσείο μερίδα για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Πολεμικού Ναυτικού
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 18:00Παρουσίασε το έργο «Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη Ιστορικού Αρχείου Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ)» που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση (Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013,
Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιοποίηση όλων των εκθεμάτων της Υπηρεσίας της Ιστορίας Ναυτικού, που περιλαμβάνει βιβλία, φωτογραφικό και ιστορικό χαρτών με την ανάδειξη τους μέσω του διαδικτύου.
 Η Ενημερωτική Ημερίδα που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό (πολίτες, εκπαιδευτικοί, ιστορικοί, ερευνητές, κ.ά.) που θα επωφεληθεί από το σημαντικό αυτό έργο ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμού της προβολής των εκθεμάτων της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού και έχει ως σκοπό την παρουσίαση των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν για αυτό το λόγο στα πλαίσια του Έργου και των αποτελεσμάτων της υλοποίησής του στο ευρύτερο κοινό.
Σημειώνουμε ότι στα άμεσα οφέλη του έργου συγκαταλέγονται η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της ΥΙΝ, η διατήρηση σε ψηφιακή μορφή των εγγράφων, η πρόσβαση των συλλογών του στο παγκόσμιο κοινό και η συνακόλουθη προβολή των Αγώνων και της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.




Παρόντες στην παρουσίαση ο έφεδρος ΟΥΚ Γεώργιος Δρακόπουλος  η κυρία Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου Συγγραφέας,  Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας ο Ναύαρχος ε.α. Αθανάσιος Παναγόπουλος.


Έφεδροι Βατραχάνθρωποι από Αριστερά:
Ευγένιος Βουδούρογλου 43ο σχολείο Κωνσταντίνος Θωκταρίδης 100ο σχολείο και Γεώργιος Δρακόπουλος 65ο














Κωνσταντίνος Θωκταρίδης, Γεώργιος Δρακόπουλος,  Ναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος ΜαζαράκηςΑινιάν και Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου Συγγραφέας,  Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας.


Πλοίαρχος Λ. Τσιαντούλας Διευθυντής ΥΙΝ

Πλοίαρχος Λ. Τσιαντούλας Διευθυντής ΥΙΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου