Μπάρα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Νέο περιπολικό ανοικτής θάλασσας ενισχύει το Λιμενικό Σώμα






 Την παραμονή της Εθνικής επετείου κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιώς το νέο απόκτημα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ_ΕΛΑΚΤ), που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά της επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος στην εκτέλεση των αποστολών του, την παρούσα χρονική στιγμή, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αλλαχού, όποτε αυτό απαιτηθεί.

Πρόκειται για το νέο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΓΑΥΔΟΣ» (ΛΣ-090), που ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία, και το οποίο σήμερα ή αύριο αναμένεται να το επισκεφθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και η αντίστοιχη στρατιωτική του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς η επίσημη τελετή εντάξεώς του στο Σώμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Εκ πρώτης όψεως και με βάση φωτογραφίες του σκάφους που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο (Γιώργος Γκμπίντης) προκύπτουν δύο ερωτηματικά: 1)Γιατί το σκάφος ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία και όχι στην Ελλάδα. 2)Γιατί αυτό είναι τελείως άοπλο, έστω και αν μπορεί να επικαλεστεί κάποιος τη «δικαιολογία» του ταξιδιού από την Ολλανδία.
Καλορίζικο βεβαίως να είναι και αναμένουμε κάποιες απαντήσεις.

Πηγή: Λεωνίδας Μπλαβέρης ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου