Μπάρα

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Φούμο Bushcraft Chameleon (3 χρωμάτων)

Το φούμο παραλλαγής είναι ένα πολύ εξειδικευμένο στρατιωτικό υλικό αλλά πριν από λίγο καιρό δοκιμάσαμε το συγκεκριμένο (Chameleon) της βρετανικής εταιρίας Bushcraft και το θεωρήσαμε αρκετά αξιόλογο. Είναι μία φτηνή επιλογή (κοστίζει γύρω στα $8 σήμερα) και έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.


Πηγή: eBay.com

Όπως διαβάζουμε καλύπτει το κανονισμό 76/768/EEC της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά τα πρότυπα για όλα τα υλικά προσώπου και καλλυντικά. Τα υλικά είναι επίσης ειδικά ελεγμένα για να μη προκαλούν ερεθισμούς, και προσφέρει ακόμα και υψηλό αντηλιακό δείκτη προστασίας. Από τακτικής πλευράς, δε φεύγει με τον ιδρώτα ή νερό (παρά μόνο με νερό και σαπούνι). Και έχει και ένα αρκετά σπάνιο χαρακτηριστικό, καλύπτει έως ένα βαθμό την εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας (IR). Κάτι σημαντικό καθώς εκεί βασίζονται πολλά στρατιωτικά συστήματα όπως οι κάμερες θερμικής απεικόνισης.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η εταιρία Bushcraft ανήκει στη βρετανική BCB η οποία κατασκευάζει ένα τεράστιο όγκο στρατιωτικού εξοπλισμού για τις δυνάμεις της συμμαχίας ΝΑΤΟ. Τα υλικά της δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας, αλλά το συγκεκριμένο το θεωρούμε αρκετά καλό. Όπως βλέπετε, έρχεται σε μία χακί πλαστική (από υλικό ABS) συσκευασία με συνολικό βάρος 45 γραμμάρια. Στο εσωτερικό έχει τα τρία χρώματα (χακί, ερήμου, και καφέ) με ένα πάρα πολύ καλό ακρυλικό καθρέφτη. Αυτό μας έκανε εντύπωση διότι συνήθως οι καθρέφτες σε τέτοιες συλλογές είναι τουλάχιστον μέτριας ποιότητας. Αυτός εδώ, ωστόσο, είναι πάρα πολύ ποιοτικός.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη συλλογή είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας. Μία χώρα που φημίζεται για τη ποιότητα και προσοχή που δίνει στη παραλλαγή προσώπου. Εάν βρίσκεστε σε αναζήτηση από κάτι τέτοιο, αξίζει να δοκιμάσετε και αυτό το προϊόν.

Πηγή: eBay.com

 

 

Πηγή: defensegr.wordpress.com

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου