Μπάρα

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τραυματία ... πρό πολέμου χαρακτήρισε τον Θ. Ζαφειρίου ο πρόεδρος του συλλόγου Κομάντος '74!


Για δικούς του λόγους ο Π. Αφάλης επέλεξε μια ιερή μέρα για την οικογένεια των Καταδρομέων να βγάλει χολή και να επιχειρήσει να αμαυρώσει συμπολεμιστές του!  
Για δικούς του λόγους ο Π. Αφάλης επέλεξε μια ιερή μέρα για την οικογένεια των Καταδρομέων να βγάλει χολή και να επιχειρήσει να αμαυρώσει συμπολεμιστές του!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
Αλγειινή εντύπωση προκάλεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κομάντος ' 74 Παναγιώτης Αφάλης, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μάλεμε, για τους πεσόντες Καταδρομείς και Αεροπόρους της Επιχείρησης ΝΙΚΗ στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974... (Δείτε ΕΔΩ)
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Π. Αφάλης άφησε αιχμές κατά ... πάντων, ενώ χαρακτήρισε τραυματία προ πολέμου (!) τον Καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου ο οποίος όπως είναι γνωστό ήταν ο μοναδικός διασωθείς από το Νοράτλας ΝΙΚΗ-4 το οποίο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στη Μακεδονίτισσα, ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας για προσγείωση.
Δηλαδή, ο άνθρωπος που σώθηκε από θαύμα και που κουβαλά ακόμα τα σημάδια του πολέμου στη ψυχή και στο σώμα του είναι σύμφωνα με τον Π. Αφάλη τραυματίας ... προ πολέμου, ενώ οι Καταδρομείς που βρήκαν το θάνατο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ήταν πεσόντες εν καιρό πολέμου! Λες και το Νοράτλας πήγαινε για βόλτα στη Κύπρο! Τραγική τοποθέτηση, το λιγότερο...
Μάλιστα λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κομάντος ' 74 άφησε αιχμές και για τον αείμνηστο Μανόλη Μπικάκη και την συμβολή του στην αναχαίτιση των τουρκικών αρμάτων που απειλούσαν την Λευκωσία με τη μάχη που δόθηκε στο ύψωμα Κολοκασίδη. Είναι γεγονός, πως στη συγκεκριμένη σύγκρουση συμμετείχαν συνολικά 13 Καταδρομείς της Α' ΜΚ υπό το Νίκο Κοϊμτζόγλου και είχαν όλοι (άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο) συμβολή στην προσβολή των τουρκικών αρμάτων. Το να επιλέγεις ένα μνημόσυνο για να αφήσεις αιχμές και σκιές είναι -το λιγότερο- ανήθικο, όταν μάλιστα αυτοί για τους οποίους αναφέρεσαι δεν είναι εκεί για να σου απαντήσουν...
Οι παρευρισκόμενοι (βετεράνοι, στελέχη της 1ης ΜΑΛ, προσκεκλημένοι και συγγενείς των πεσόντων) δεν πίστευαν στ' αυτιά τους με αυτά που άκουγαν από τον βετεράνο Καταδρομέα ενώ το περιεχόμενο της ομιλίας του συζητήθηκε έντονα στα πηγαδάκια που στήθηκαν μετά την τελετή, όπου ήταν διάχυτη η δυσφορία για την ομιλία και τις ύβρεις του Π. Αφάλη εναντίον των ίδιων του των συναδέλφων!
Σημασία λοιπόν έχει τι λες, πως το λες αλλά και πότε επιλέγεις να το πεις. Για δικούς του λόγους (εκτός και αν άλλα μέλη του συλλόγου ξέρουν κάτι περισσότερο) ο Π. Αφάλης επέλεξε μια ιερή μέρα για την οικογένεια των Καταδρομέων να βγάλει χολή για να αμαυρώσει συμπολεμιστές του!
Δεν ξέρουμε μάλιστα τι άλλο είχε στο μυαλό του να πει, αν δεν κοβόταν (τυχαία...) το ρεύμα της μικροφωνικής...

Πηγή:  defenceline

.


Αξίζει στην Αρχική δημοσίευση του Άρθρου ( Πηγή ) να διαβάσετε τα Σχόλια..


3 σχόλια:

  1. Θανάση Ζαφειρίου,υπηρξες πρόσωπο ιερό και σημειο αναφοράς για εμας τούς νεώτερους καταδρομείς που μεγαλωσαμε με τις συγκλονιστικες σου αφηγήσεις. Ειμαι βεβαιος πώς βλέπεις με συμπάθεια ακομα κι κάτι τέτοιους μικρούς κι ασημαντους που τόλμησαν να σε πιασουν στο στομα τους.

    Θα σε μνημονευουμε παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση Ζαφειρίου,υπηρξες πρόσωπο ιερό και σημειο αναφοράς για εμας τούς νεώτερους καταδρομείς που μεγαλωσαμε με τις συγκλονιστικες σου αφηγήσεις. Ειμαι βεβαιος πώς βλέπεις με συμπάθεια ακομα κι κάτι τέτοιους μικρούς κι ασημαντους που τόλμησαν να σε πιασουν στο στομα τους.

    Θα σε μνημονευουμε παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θανάση Ζαφειρίου,υπηρξες πρόσωπο ιερό και σημειο αναφοράς για εμας τούς νεώτερους καταδρομείς που μεγαλωσαμε με τις συγκλονιστικες σου αφηγήσεις. Ειμαι βεβαιος πώς βλέπεις με συμπάθεια ακομα κι κάτι τέτοιους μικρούς κι ασημαντους που τόλμησαν να σε πιασουν στο στομα τους.

    Θα σε μνημονευουμε παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή