Μπάρα

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αριστοτέλης Ζερβούδης, Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες που μας κάνουν Υπερήφανους.




Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στην οικία του Πρέσβη της Ιταλίας Luigi Marras έγινε μια Παρασημοφόρηση πολύ Σημαντική για τις δύο χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Μετά από Απόφαση και εντολή του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κύριος Luigi Marras Παρασημοφόρησε τον Επαγγελματία Δύτη και Ερευνητή Αριστοτέλη Ζερβούδη ως Ιππότη του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλίας.





Η Παρασημοφόρηση έγινε γιατί από το 1999 ο Τέλης Ζερβούδης σε μία ερευνητική του κατάδυση ανακάλυψε στον βυθό κοντά στη νησίδα Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι), που βρίσκεται στον Σαρωνικό απέναντι από τα Λεγρενά. Διάφορα συντρίμμια.
Δυο χρόνια αργότερα το 2001 και αφού έκαναν προσπάθειες πολλών ταυτοποιήσεων τα Ευρήματα είδαν ότι επρόκειτο για τα συντρίμμια του Ατμόπλοιου SS ORIA που βυθίστηκε το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 1944 παρασύροντας στον Θάνατο περισσότερους από 4.000 Ιταλούς Στρατιώτες αιχμαλώτους των Γερμανών, αρκετούς Γερμανούς που επέβαιναν του πλοίου και περισσότερους από δέκα Έλληνες μέλη του πληρώματος..



Από τότε έχει καθιερωθεί να γίνεται Μνημόσυνο κάθε χρόνο στο Μνημείο που έχει κατασκευαστεί στην Μνήμη των Άτυχων Ιταλών Στρατιωτών.

Ο Αριστοτέλης Ζερβούδης έχει επισκεφτεί πολλές φορές προσκεκλημένος την Ιταλία και έχει μιλήσει με συγγενείς των νεκρών στρατιωτών.



Δείτε τα βίντεο..




Κάθε χρόνο παρευρίσκονται στο Μνημόσυνο Έλληνες και Ιταλοί Αξιωματούχοι, Πρέσβεις, Ναυτικοί Ακόλουθοι από πολλές χώρες, συγγενείς των αδικοχαμένων Ιταλών, Ελληνικό Άγημα απόδοσης Τιμών του Πολεμικού Ναυτικού και πλήθος κόσμου .

Περισσότερα για το Πολύνεκρο αυτό ναυάγιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Ο Αριστοτέλης Ζερβούδης έχει πλούσια Δράση με διάφορες Ανακαλύψεις ναυαγίων στις Ελληνικές θάλασσες και αυτό το Παράσημο ως Αναγνώριση του Δίνει φτερά και Ηθικό για ακόμα περισσότερες Ανακαλύψεις..

Συγχαρητήρια Τέλη, μας Κάνεις Υπερήφανους ως Έλληνες..


Πάνω στην στρατιωτική καραβάνα γράφει: MAΜMINA TORNERO PERCHE TI VOGLIO BENE δηλ. «Μανούλα θα γυρίσω γιατί σ’ αγαπώ».
 Ήταν μόλις 22 ετών ο Μενικάτσι Ντίνο, από την πόλη Βαϊάνο στον οποίο άνηκε η Καραβάνα.....


Γεώργιος Δρακόπουλος. 


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου