Μπάρα

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κριτικές Όπλων: Τυφέκιο ISSC MK22

Και έφτασε η ώρα να δούμε ένα τυφέκιο μικρού διαμετρήματος, για την ακρίβεια διαμετρήματος .22LR. Μη σας ξεγελάει η εμφάνιση, το ISSC MK2 μοιάζει εκπληκτικά με το βελγικό αδερφάκι του FN SCAR, αλλά όπως θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας, διαφέρει πολύ. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση του όπλου.


Πηγή: Sharg.pl

Η βιομηχανία όπλων ISSC βρίσκεται στην Αυστρία και πριν από λίγα χρόνια, το 2009, όταν το FN SCAR ήταν στα εξώφυλλα όλων των περιοδικών, συνεργάστηκε με τη βελγική βιομηχανία για να πάρει άδεια και να κατασκευάζει το MK22. Ένα τυφέκιο που εξωτερικά μοιάζει με το SCAR, αλλά εσωτερικά είναι ένα τελείως διαφορετικό όπλο σχεδιασμένο για διαμέτρημα .22LR.

Πηγή: TheGunMag.com

Προσωπικά δεν έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία μαζί του αλλά το έχουμε χρησιμοποιήσει σε διάφορες εφαρμογές και έχουμε ρίξει μερικές εκατοντάδες φυσίγγια σε αυτό το διάστημα. Έχοντας ωστόσο εμπειρία και με τα τυφέκια της σειράς SCAR της FN, μπορούμε να πούμε ότι οι ομοιότητες είναι αρκετές, και ιδιαίτερα στην αίσθηση που αφήνει από τη πλευρά του χειριστή. Όλα τα βασικά σημεία χειρισμού (εκτός από τον αναστολέα κλείστρου που δεν υπάρχει στο MK22) είναι ίδια, το βάρος είναι ίδιο (2.95 κιλά), όλες οι διαστάσεις των εξαρτημάτων, κτλ. Δυστυχώς όμως η ποιότητα κατασκευής του δεν είναι και τόσο υψηλή καθώς αρκετά μέρη, ειδικά σε όλα τα πλαστικά μέρη που έχουν διακόπτες, μοιάζουν αρκετά φτηνά και «ψεύτικα».

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Με δεδομένο το πολύ χαμηλό κόστος του, καινούριο κοστίζει γύρω στα $650, είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τους λάτρεις των SCAR. Επιπρόσθετα, εάν ασχολείστε επαγγελματικά με τη πλατφόρμα SCAR το MK22 είναι καλή λύση για οικονομική εκπαίδευση. Για παράδειγμα, χωρίς καν να υπολογίζουμε τα έξοδα συντήρησης, μόνο και μόνο από τα πυρομαχικά, 1000 φυσίγγια διαμετρήματος .22LR κοστίζουν γύρω στα $50 ενώ 1000 φυσίγγια διαμετρήματος 5.56×45mm NATO είναι περίπου $250. Αυτό από μόνο του κάνει το MK22 μία καλή επιλογή για εκπαιδευτικούς λόγους.

Πηγή: Gun.Deals

Πέρα από τους επαγγελματίες όμως, το MK22 είναι ένα όμορφο τυφέκιο που διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά ευελιξίας και εργονομίας του SCAR αλλά έχει και το παιχνιδιάρικο χαρακτήρα ενός τυφεκίου .22LR. Έτσι μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει εξίσου εύκολα για ψυχαγωγία και σκοποβολή.

Πηγή: ArmsList.com

Κλείνοντας, το MK22 της ISSC είναι ένας περίεργος συνδυασμός. Δεν είναι κάτι κλασικό, ούτε προσπαθεί να βρει λύση σε κάποιο πραγματικό πρόβλημα. Είναι μία παραλλαγή ενός θρυλικού τυφεκίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλές, και όχι απαιτητικές, χρήσεις.

Πηγή: MDShooters.com

Πηγή: defensegr.wordpress.com


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου