Μπάρα

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ναύαρχος Παυλόπουλος: Παρέδωσε καθήκοντα με "χτυπήματα" βατραχανθρώπου

 
Ναύαρχος Παυλόπουλος: Παρέδωσε καθήκοντα με "χτυπήματα" βατραχανθρώπου
 
Με "χτυπήματα" βατραχανθρώπου παρέδωσε τα ηνία του Στόλου στον νέο Αρχηγό, Αντιναύαρχο Στέλιο Πετράκη, ο απερχόμενος Στόλαρχος Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Τον φόβο του περισσότερο για τα ελληνικά σφάλματα, παρά για τα όποια σχέδια έχουν οι εχθροί εξέφρασε κατά την ομιλία του ο απερχόμενος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, λέγοντας ότι "περισσότερο φοβάμαι τα δικά μας σφάλματα παρά τα σχέδια του εχθρού".

Παρουσία του νέου ΥΕΘΑ, έριξε ακόμα μια τορπίλη τονίζοντας "να μην φανούμε κατώτεροι των προγόνων μας και να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας και να μην αποδώσουμε την πατρίδα μικρότερη απ ότι την παραλάβαμε", πρόσθεσε δε ότι "πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα πολεμήσουμε και όσο προθυμοτερα αποδεχτούμε τον πόλεμο τόσο λιγότερο επιθετικοί θα είναι οι εχθροί μας"

Στη σκιά των καταγγελιών για παρεμβάσεις που οδήγησαν στην αποστρατεία του, είπε: "στον άγνωστο στρατιώτη όπου αντικατοπτρίζεται ο καθένας από εσάς καταθέτουν στεφάνια εχθροί και φίλοι", και τόνισε εμφατικά "σε αντιδιαστολή με τα μαυσωλεία των ηγετών της Ανατολής", ενώ κλιμακώνοντας τις αιχμές του σημείωσε δηκτικά: "ευχαριστώ τον Θεό που δεν έχω χάσει ούτε ένα στέλεχος".

Κάνοντας απολογισμό της δράσης του υποστήριξε ότι "ο στόλος πέτυχε ένα θαύμα, ανταποκρίθηκε πλήρως στα έργα και τις αποστολές που του ανατέθηκαν. Τα πληρώματα είναι ανθεκτικότερα των όπλων και του σίδερου".

Ο Ναύαρχος Παυλόπουλος κάλεσε το προσωπικό και τα στελέχη του Στόλου να εκτελούν τα καθήκοντα τους "με πυξίδα τον όρκο του στρατιώτη" και "να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες".

Όπως είπε επιστρέφει σπίτι του "με μόνη κληρονομιά την αγάπη του προσωπικού και των Ελλήνων", αλλά αφήνοντας πίσω συνεχιστές του έργου του.

Κλείνοντας δε την ημερήσια διαταγή του είπε «αποστολή εξετελεσθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου