Μπάρα

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Πατέντα Μάχης: Κλίση στο τυφέκιο σε βολές με λέιζερ

Για να κατανοήσετε αυτή τη πατέντα πρέπει να έχετε μία βασική γνώση νυχτερινής μάχης με σκοπευτικά συστήματα υπέρυθρων (InfraRed, IR) λέιζερ.
Εάν δεν έχετε, σας προτείνουμε αρχικά να μελετήσετε το άρθρο μας «ρύθμιση σκοπευτικού λέιζερ νυκτός».
Ουσιαστικά, η πατέντα αυτή θα σας εξηγήσει γιατί πολλοί έμπειροι πολεμιστές έχουν μία στάση όπως αυτή που βλέπετε παρακάτω κατά τις βολές με IR λέιζερ.
Δηλαδή, επώμιση με κλίση στο τυφέκιο.


Πηγή: Pinterest.com

Όπως βλέπετε ο πολεμιστής έχει στρέψει ελαφρώς το τυφέκιο με μία κάπως διαγώνια επώμιση του κοντακίου.
Αυτό θα το δείτε συχνά σε έμπειρους πολεμιστές που φέρουν σκοπευτικό σύστημα με λέιζερ IR διότι προσφέρει ταχεία σκόπευση με μεγαλύτερο επίπεδο ευστοχίας από τη «κανονική» επώμιση.
Το βλέπετε και πάλι στην ακόλουθη φωτογραφία.


Πηγή: YouTube.com/user/RetreatHell/videos

Όπως είχαμε δείξει εις το άρθρο μας για τη ρύθμιση αυτών των συσκευών σκόπευσης, όταν τις τοποθετήσουμε στο επάνω μέρος του χειροφυλακτήρα έχουμε πολλά πλεονεκτήματα αλλά καθώς βρίσκεται είτε εκ δεξιών, είτε εξ αριστερών της κάννης θα έχουμε μία μικρή σταθερή απόκλιση εάν κάνουμε τη ρύθμιση ευθείας σκόπευσης (που είναι και η προτεινόμενη για τη πλειοψηφία των περιπτώσεων), που τη βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Άρα, πρακτικά με αυτή τη κλίση κατά την επώμιση φέρνουμε το λέιζερ επάνω ακριβώς από τη κάννη εξαλείφοντας αυτή την απόκλιση που έχουν αυτά τα σκοπευτικά συστήματα.
Επιπρόσθετα, καθώς τα περισσότερα σύγχρονα τυφέκια έχουν μικρή ανάκρουση, και ακόμα περισσότερο λόγω των σιγαστήρων που είναι απαραίτητοι στη νυχτερινή μάχη για αφαιρούν τη λάμψη του φλογοκρύπτη, αυτή η πατέντα αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αποτελεσματική.
Ο λόγος είναι ότι ο πολεμιστής δε χρειάζεται πλέον να σκέφτεται την απόκλιση δεξιά ή αριστερά, απλά γέρνει ελαφρώς το τυφέκιο και ως δια μαγείας το λέιζερ βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τη κάννη του όπλου.
Να τονίσουμε ότι τα πιστόλια δεν έχουν αυτό το πρόβλημα διότι σχεδόν όλα τα σκοπευτικά λέιζερ τοποθετούνται κάτω από τη κάννη, στην ίδια ευθεία.


Πηγή: TNVC.com (επεξεργασμένη)

Κλείνοντας, το έχουμε γράψει πολλές φορές, αλλά οι τακτικές νυχτερινής μάχης αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο που πρέπει να μαθαίνει κανείς εφόσον έχει ήδη τελειοποιήσει τις γνώσεις του στη μάχη ημέρας.
Ο λόγος είναι ότι η νυχτερινή μάχη απαιτεί δυνατότητα εκτέλεσης όλων των τακτικών ημέρας με μηδενική ορατότητα (άρα μηχανικά), και επιπροσθέτως, ιδιαίτερες τακτικές και γνώσεις όπως αυτή εδώ ή άλλες που έχουμε περιγράψει σε άρθρα μας όπως «τρύπες για τέλεια εστίαση με διόπτρες νυχτερινής όρασης», «χημικά φώτα χαμηλού ίχνους», «σηματοδότηση με IR λέιζερ», «τακτικές χρήσεις φακού σε πιστόλι», «εισαγωγή σε σκοπευτικά μέσα νυκτός», κτλ.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου