Μπάρα

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΜΙΤ: Η κατασκοπεία της 698 ΑΒΥΠ

Σε αυτό το άρθρο μας θα δούμε μία υπόθεση του 2008 από κατασκοπευτική δράση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδος, και μία πιθανή σύνδεση της με μία πρόσφατη καταστροφή. Το πρώτο μέρος είναι μία υπόθεση κατασκοπευτικής αναγνωρίσεως της 698 ΑΒΥΠ (Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου) στις Κεχριές Κορινθίας.

Πηγή: Medium.com

Περιέργως, δε βρήκαμε καμία αναφορά για το περιστατικό πέραν εκείνης από το βιβλίο «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ (Τόμος Β)» στο οποίο συναντάμε το ακόλουθο απόσπασμα.

«Ένα ακόμη από τα πλείστα περιστατικά φωτογραφήσεως στρατοπέδων έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2008 στις Κεχριές (φωτογράφιση 698 ΑΒΥΠΥ), όταν εντοπίστηκε από τους σκοπούς και τον αρχιφύλακα της κεντρικής πύλης ένα όχημα BMW, χρώματος μαύρου, στο οποίο επέβαιναν ένας γκριζομάλλης άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών και μία καστανόξανθη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών περίπου. Το όχημα κινείτο επί της εθνικής οδού Ισθμού-Επιδαύρου, με κατεύθυνση την Κόρινθο, μέχρι που έφτασαν απέναντι από την πύλη του στρατοπέδου και σταμάτησαν. Στην συνέχεια, αφού τράβηξαν φωτογραφίες με δύο φωτογραφικές μηχανές μέσα από το αυτοκίνητο, εξαφανίσθηκαν χωρίς να εντοπισθούν.»

Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη)

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι υποδομές ΑΒΥΠ είναι ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τον εχθρό καθώς αποτελούν στρατηγικό στόχο σε μία πιθανή πολεμική εμπλοκή και επιπρόσθετα προσφέρουν τακτικές πληροφορίες για τα αποθέματα, μέτρα ασφαλείας, διαδικασίες, κτλ.

Πηγή: DiktioSpatakos.blogspot.com

Ο λόγος που αποφασίσαμε να γράψουμε επί αυτού του θέματος παρότι άνω των δέκα ετών παλαιό, είναι διότι η σελίδα «Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος» εντόπισε ότι στις πυρκαγιές του Ιουλίου του 2020, το επίκεντρο ήτο η περίμετρος της 698 ΑΒΥΠ. Ενδεικτικά, βλέπετε στη συνέχεια δορυφορική λήψη από τον δορυφόρο Sentinel-2 στις 22 Ιουλίου του 2020 που δείχνει τη πυρκαγιά να είναι κυριολεκτικά στη περίφραξη του στρατοπέδου.

Πηγή: Twitter.com/isozygio

Με δεδομένο ότι επί αρκετά έτη πράκτορες της MIT διενεργούν δολιοφθορές με εμπρησμούς σε σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος εντός της Ελλάδος, κρίνουμε ότι υπάρχει πιθανότητα και αυτή η πυρκαγιά να ήτο αποτέλεσμα εμπρησμού και ίσως η τακτική αναγνώριση της υποδομής το 2008 να είχε βοηθήσει και στη μελέτη και σχεδιασμό της ως επιχείρηση δολιοφθοράς.

Πηγή: TRTHaber.com

Ελπίζουμε κάποια μέρα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης να διαθέσουν τους πόρους και τις διασυνδέσεις τους ώστε να κάνουν μία πλήρη και ολοκληρωμένη έρευνα στο μυστικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και δεκαετίες με περιστατικά όπως αυτά που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο μας. Από τη πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να αρχειοθετούμε όλες αυτές τις περιπτώσεις εις τη σελίδα μας «Υποθέσεις κατασκοπείας» με στόχο να προσφέρουμε μία πλήρη ιστορική σειρά γεγονότων. Αν γνωρίζετε για παρόμοια περιστατικά γράψτε μας στη φόρμα επικοινωνίας επώνυμα ή ανώνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου