Μπάρα

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Συμπολίτης μας με IQ 200 φορτίζει το αμάξι του με καλώδιο από το μπαλκόνι, γιατί μπορεί

“Και να είναι λέει, χωρίς πινακίδες, ανασφάλιστο χωρίς τίποτα! Αλλά ήθελε ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατά τα άλλα ο άνθρωπος!”

elek 4

Έχουμε ξαναδεί συμπολίτη μας να φορτίζει το ηλεκτρικό αμάξι του με αντικοινωνικό τρόπο, παρκάροντας το πάνω σε πεζοδρόμιο, αλλά αυτό που είδαμε αυτή τη φορά, εκτός από την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας που μας προσφέρει είναι και επικίνδυνο.

elek 1

Τη φωτογραφία την αλιεύσαμε από που αλλού; Από το ελληνικό reddit και μας άφησε άφωνους, και με την εφευρετικότητα του συμπολίτη μας και με το πόσα πράγματα μπορούνε να πάνε λάθος με τον τρόπο που φορτίζει το καινούργιο του (δεν έχει πινακίδες) αμάξι.

08y5xkd5822c1

Το ότι το αμάξι πατάει στο πεζοδρόμιο, ίσως είναι το λιγότερο παράνομο σε αυτή τη φωτογραφία. Ένα καλώδιο φεύγει από το ΑΠΕΝΑΝΤΙ μπαλκόνι, στερεώνεται σε ένα καλώδιο ηλεκτρισμού και κατεβαίνει να φορτίσει το αμάξι του πολυμήχανου ιδιοκτήτη του.

Ο prodromos Pip γράφει:

“Είναι καλώδιο ρεύματος από διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που τροφοδοτεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρκαρισμένο (πάνω) στο απέναντι πεζοδρόμιο;

  • Απλό καλώδιο υπό ηλεκτρική τάση

  • Στη βροχή

  • Πάνω από δρόμο

  • Να τρίβεται πάνω σε καλώδιο της ΔΕΔΔΗΕ

  • Χωρίς σήμανση (όχι ότι θα επιτρεπόταν αν είχε πχ φωσφοριζέ ταινία τυλιγμένη γύρω του, αλλά λέμε τώρα)

  • Χωρίς άνθρωπο να προσέχει μήπως περάσει πχ άλλος ανεύθυνος με κάτι να εξέχει κάθετα από το όχημά του και ξηλώσει το καλώδιο ή/και προκαλέσει ατύχημα

  • Αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο

  • Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες

Ένα σενάριο που μπορώ να προσφέρω ως μερικό αντίδοτο στην απογοήτευση είναι ότι το αυτοκίνητο αυτό μόλις παρελήφθη από τον αγοραστή, ο οποίος δεν μένει κοντά στην αντιπροσωπεία αλλά σε άλλη πόλη (όπου εκεί έχει υποστήριξη με ασφαλή παροχή ρεύματος) και βρέθηκε στο σημείο της φωτογραφίας χωρίς αρκετή φόρτιση. Και ότι αυτό που βλέπουμε είναι μόνο για μία φορά, για λίγη ώρα, σε σπίτι φίλου.”

elek

Κάποιοι αναφέρουν το ότι οι πόλεις δεν είναι ακόμα έτοιμες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

“Να αγιάσει το στόμα σου… Τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλά αλλά οι πόλεις δεν είναι έτοιμες για μόνο 100% ηλεκτροκίνηση, και απο θεμα φόρτιση στο σπίτι όπως στο post και γιατί το δίκτυο δεν παίζει να την παλέψει τα βράδια να φορτίζει όλος ο κόσμος. Δεν βγαίνουν τα κουκιά και δεν υπάρχει υποδομή. Ας πούμε εμένα το μπαλκόνι μου δεν βλέπει δρόμο. Πώς θα το φορτίσω γαμώτο; Και αν φορτίζουν δυο τρεις ταυτόχρονα από μια πολυκατοικία; RIP ασφάλειες.”

“Ακριβώς, φαντάσου Κυψέλη, Πατήσια, Κολωνό, Σεπόλια, Γουδί, Αμπελόκηπους, Παγκράτι, οι περιοχές που μένει η πλειοψηφία του κόσμου. Πάρκινγκ ΔΕΝ υπάρχει, χώρος ΔΕΝ υπάρχει. Φορτιστές να μπουν κάθε 5 μέτρα στα πεζοδρόμια Είναι απίθανο. Δηλαδή θα μας φορτώσουν μόνο ηλεκτρικά αμάξια και να κόψουμε το λαιμό μας που θα τα φορτίζουμε. Ούτε χώρος υπάρχει να αράζουν 20-30 αμάξια στα βενζινάδικα για κανά δυο ώρες.

Τα ηλεκτρικά Θέλουν μεγάλη άπλα στις κατοικημένες περιοχές και ιδανικά ιδιόκτητα πάρκινγκ. Όλα τα αλλά είναι ευχολόγια.”

elek 2

Φυσικά, η κουβέντα πάει στον κλασσικό τον…Έλληνα:

“Και να είναι λέει, χωρίς πινακίδες, ανασφάλιστο χωρίς τίποτα! Αλλά ήθελε ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατά τα άλλα ο άνθρωπος!”

“μλκ ο μέσος Έλλην σε μια φωτό πραγματικά”

“Πόσο πιο Ελλάδα φίλε μου.”

elek 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου