Μπάρα

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Σιγή ιχθύος για το κομβόι, ποια είναι η Βουλγάρικη εταιρεία!

komvoi

Την περασμένη Παρασκευή το Epiruspost αποκάλυψε ότι είκοσι περίπου νταλίκες με πινακίδες Βουλγαρίας που είχαν καταφτάσει τις προηγούμενες ημέρες, φόρτωσαν (προφανώς πολεμικό υλικό) από τις αποθήκες του στρατού στο Πετσάλι και συνοδεία οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθε στην Εγνατία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το κομβόι πέρασε τα σύνορα της χώρας με την Βουλγαρία και ο τελικός προορισμός είναι άγνωστος.

 

Ουδείς από τους αρμόδιους θέλει να πει λέξη για το περιστατικό ενώ το Epiruspost έχει αποστείλει σχετικά ερωτήματα και στην Βουλγάρικη εταιρεία που έκανε την μεταφορά χωρίς μέχρι στιγμής –όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- να υπάρξει απάντηση.

Ποια είναι η εταιρεία; (εδώ )

Από τα λογότυπα που έφεραν όλες οι νταλίκες –οι περισσότερες πανομοιότυπες- φαίνεται ότι πρόκειται για την Tempus Link. Πριν από έναν ακριβώς χρόνο η ίδια εταιρεία είχε προχωρήσει και πάλι σε μία αντίστοιχη επιχείρηση από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κοζάνης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει έδρα τη Βουλγαρία και παρέχει υπηρεσίες logistics για «επικίνδυνα εμπορεύματα», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη της ιστοσελίδα.

Ιδρύθηκε το 2008 από τον Stoyan Hristov ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του CEO της εταιρείας. Αντικείμενό της είναι οι εργασίες φορτίου, η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, οι οδικές –σιδηροδρομικές – θαλάσσιες μεταφορές, η προσωρινή αποθήκευση, οι λιμενικές εργασίες, η ένοπλη ασφάλεια, οι άδειες μεταφοράς και διαμετακόμισης σε όλη την Ευρώπη και ο εκτελωνισμός.

Το 2012 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην αγορά βιομηχανικών και στρατιωτικών εκρηκτικών. Τα τελευταία χρόνια, έχει επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της στον τομέα των βιομηχανικών εκρηκτικών και ανατινάξεων σε επιχειρήσεις εξόρυξης καθώς επίσης και σε εκρηκτικά του στρατού και κατασκευαστές πυρομαχικών.

Εάν ανατρέξει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της θα διαπιστώσει πως αναφέρεται ως «ο κύριος προμηθευτής ισχυρών εκρηκτικών για τους περισσότερους κατασκευαστές πυρομαχικών στην περιοχή».

Η Tempuslink ltd εμφανίζεται να διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης εκρηκτικών και πυρομαχικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνολική χωρητικότητα της υπερβαίνει τους 2.400 τόνους TNT που ισοδυναμεί με μια στεγασμένη επιφάνεια άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η βάση της βρίσκεται στην πόλη Smyadovo ενώ έχει εγγύτητα στο λιμάνι του Μπουργκάς.

Κατά το παρελθόν η εταιρεία εμφανίζεται να έχει αναλάβει διάφορα projects εντός της ΕΕ. Το 2011 για παράδειγμα ανέλαβε μεταφορά πυρομαχικών άνω των 6.000 τόνων από την Άπω Ανατολή στην ΕΕ με πάνω από 500 εμπορευματοκιβώτια.

 

Το 2012 ακολούθησαν δύο ακόμη projects. Το ένα αφορούσε στη μεταφορά 500 τόνων πυρομαχικών από τη Σλοβενία στην ΕΕ και ακόμη 800 τόνων πυρομαχικών από τη Δανία. Ακολούθησαν και άλλα έργα. Το 2013 ανέλαβε και διεκπεραίωσε τη μεταφορά 300 τόνων πυρομαχικών από την Ευρώπη στη Βόρεια Αφρική, καθώς επίσης και τη μεταφορά διαφόρων πυρομαχικών μεσαίου και μεγάλου διαμετρήματος, άνω των 400 τόνων, εντός ΕΕ.

Την ίδια χρονιά μετέφερε ακόμη 1.000 τόνους πυρομαχικών εντός της ΕΕ, δίχως όμως να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες. Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2015 ανέλαβε ένα ακόμη project εντός ΕΕ. Τη χερσαία, όπως επισημαίνεται, μεταφορά πυρομαχικών μεσαίου και μεγάλου διαμετρήματος άνω των 1500 τόνων. Την ίδια χρόνια ανέλαβε τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από τη Σερβία σε χώρα εκτός Ευρώπης.

Στη λιτή αναφορά στην ιστοσελίδα της εταιρείας γίνεται λόγος για «κυβερνητικό αντισυμβαλλόμενο εκτός Ευρώπης» δίχως περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένα ακόμη project που ανέλαβε να διεκπεραιώσει ήταν και αυτό της παροχής «υλικοτεχνικής υποστήριξης» για τη μεταφορά εντός της ΕΕ αεροπορικών πυρομαχικών άνω των 500 τόνων, δίχως επιπλέον λεπτομέρειες.

Με λεπτομέρειες από το makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου