Μπάρα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καμμένος: "Στις 4 Οκτωβρίου θα υποδεχτούμε με όλες τις στρατιωτικές τιμές τα οστά των ηρώων του Νοράτλας"



 Γράφει: ο Λεωνίδας Μπλαβέρης



Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δ.Συλλούρη

Στις 4 Οκτωβρίου 2016, και μετά από 42 ολόκληρα χρόνια, η Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα υποδεχτεί επισήμως και με τις επιβαλλόμενες στρατιωτικές τιμές, τα ταυτοποιημένα πλήρως οστά των νεκρών αεροπόρων και καταδρομέων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του μοιραίου μεταφορικού αεροσκάφους «Νοράτλας» («Νίκη-4») της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την επιχείρηση αποστολής ενισχύσεων από την Ελλάδα στην Κύπρο στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στις 4 Οκτωβρίου θα υποδεχθούμε με όλες τις στρατιωτικές τιμές τα οστά των ηρώων του Νοράτλας» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτριο Συλλούρη, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Αθήνα.


Αναφερόμενος στο θέμα των αρχείων και όλων των στοιχείων που αφορούν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ΥΠΕΘΑ σε σχέση με την σκοτεινή αυτή περίοδο της ιστορίας του Ελληνισμού, που ακόμα δεν έχει «φωτιστεί», ο Π.Καμμένος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «Κάναμε μία συζήτηση και πέρα από τα επίσημα αρχεία που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Βουλή των Ελλήνων, στην εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οποιαδήποτε άλλα στοιχεία υπάρχουν, είτε στα Γενικά Επιτελεία είτε σε αρχεία τα οποία δεν έχουν δοθεί, η απόφαση της Κυβέρνησης και η εντολή του Πρωθυπουργού είναι όλα αυτά τα στοιχεία να δοθούν προκειμένου να μάθει ο ελληνισμός την αλήθεια.
Αν δεν ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν, δεν μπορούμε να βαδίσουμε προς το μέλλον. Δέσμευση, λοιπόν, κ. Πρόεδρε είναι ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία θα δοθούν όλα τα στοιχεία, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Η προσπάθεια αποκατάστασης όλων εκείνων που «ξεχάσαμε» όλα αυτά τα χρόνια βλέπετε ότι προχωρά. Αναφέρομαι σε εκείνους που πολέμησαν στην Κύπρο στην εισβολή και στην κατοχή, στην αποκατάσταση των μαχητών της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς και όλων εκείνων που για πολλά χρόνια έμειναν με το παράπονο ότι η πατρίδα δεν τους αναγνώρισε.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Ελλάδα, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση ενώ σήμερα στις 14:00, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου