Μπάρα

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πατέντα Μάχης: Λάστιχα αλεξιπτώτου

Τα λάστιχα αλεξιπτώτου (που συχνά στα αγγλικά αναφέρονται ως «Ranger Bands», δηλαδή Λάστιχα Καταδρομέων) έχουν ένα τεράστιο εύρος χρήσεων. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορεί κανείς να κατασκευάσει με έναν αυτοσχέδιο τρόπο ώστε να μη χρειάζεται να αγοράζει εξειδικευμένα λάστιχα αλεξιπτώτου που είναι υπερβολή για αυτές τις χρήσεις.

Πηγή: Parachute.ch


Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε πως αυτά τα λάστιχα χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τις αρτάνες του αλεξιπτώτου όταν αυτό είναι συσκευασμένο. Εάν ο συσκευαστής παρατηρήσει την οποιαδήποτε φθορά σε αυτά τα λαστιχάκια αμέσως τα πετάει και τα αντικαθιστά με νέα. Το κόστος τους είναι γύρω στα $15 ανά 200. Βλέπετε παρακάτω πως είναι αυτά τα πολύ ανθεκτικά και μικρά λάστιχα αλεξιπτώτου.




Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Εδώ και πολλές δεκαετίες, ξεκινώντας από τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών αυτά τα λάστιχα άρχισαν να χρησιμοποιούνται για τη συγκράτηση κάθε είδους τακτικού εξοπλισμού. Έτσι πολλοί στο χώρο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων άρχισαν να αναφέρονται σε αυτά ως «Ranger Bands» (Λάστιχα Καταδρομέων). Βλέπετε για παράδειγμα μία πολύ διαδεδομένη χρήση παρακάτω, τη συγκράτηση ενός ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης στο κοντάκιο του όπλου για ταχεία πρόσβαση σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού στα άκρα.




Πηγή: GearWard.com

Μπορείτε να δείτε ακριβώς την ίδια χρήση και σε ένα φορέα βαλλιστικών πλακών στην ακόλουθη φωτογραφία. Κάτι εξίσου πολύ διαδεδομένο στα σύγχρονα πεδία μάχης καθώς προσφέρει πολύ γρήγορη πρόσβαση στον ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης.




Πηγή: ITSTactical.com

Η πατέντα που θα δούμε εδώ απαιτεί μόλις δύο υλικά. Μία χρησιμοποιημένη ή κατεστραμμένη σαμπρέλα, και ένα ψαλίδι. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και μόνοι σας, μπορούμε να κόψουμε αντίστοιχων, ή διαφορετικών, διαστάσεων λάστιχα από τη σαμπρέλα για να τα χρησιμοποιήσουμε με αντίστοιχο τρόπο στον εξοπλισμό μας.




Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πατέντας βρίσκεται τόσο στο μηδενικό κόστος όσο και στην ευελιξία που προσφέρει συγκριτικά με τα λάστιχα αλεξιπτώτων του εμπορίου. Με τη πατέντα αυτή μπορούμε να κόψουμε λάστιχα πιο λεπτά ή πιο φαρδιά ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Μπορείτε να δείτε μία χρήση από πιο φαρδιά αυτοσχέδια λάστιχα για διαχείριση των καλωδίων στα τυφέκια σας εδώ.




Πηγή: Forum.mnairsoft.org

Αντίστοιχα, βλέπετε μερικές ακόμα χρήσεις στις ακόλουθες φωτογραφίες. Προσωπικά, θεωρούμε τη χρήση του λάστιχου επάνω στη κάννη πολύ κακή πρακτική λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας που αναπτύσσεται εκεί, αλλά αυτές οι φωτογραφίες είναι απλά για παρουσίαση κάποιων ιδεών.




Πηγή: MilSpecMonkey.com

Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα χρήση που έρχεται από εγχειρίδια των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είναι για αντιολισθητική επιφάνεια στα άρβυλα. Βλέπετε τη σχετική φωτογραφία από το αμερικανικό εγχειρίδιο στη συνέχεια.




Πηγή: Pinterest.com

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχουν απεριόριστες χρήσεις καθώς το μόνο όριο είναι η φαντασία σας. Οπότε, προτού ξοδέψετε χρήματα για την αγορά λάστιχων αλεξιπτώτου, δείτε μήπως μπορείτε να βρείτε κάποια σαμπρέλα διότι για τις περισσότερες χρήσεις είναι το ίδιο αποτελεσματική και πιο ευέλικτη.




Πηγή: BushcraftBartons.com

Πηγή: defensegr.wordpress.com

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου