Μπάρα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σκάφος CCH SEALION



Πηγή: AmericanSpecialOps.com

Είναι ένα σκάφος μήκους 24 μέτρων με ιπποδύναμη 1500 ίππων με ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιασμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα, οι αμερικανοί SEAL έχουν στη διάθεση τους δύο τέτοια σκάφη σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ πριν το τέλος του 2018 θα προστεθεί ακόμα ένα στο οπλοστάσιο τους.

Πηγή: HISutton.com

Όπως βλέπετε και από τη παραπάνω φωτογραφία, στο πίσω μέρος του το SEALION διαθέτει χώρο πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να φιλοξενήσει είτε δύο φουσκωτές βάρκες, ένα τζεκ σκι ειδικών δυνάμεων, ή οκτώ θέσεις για SEAL με πλήρη εξοπλισμό μάχης. Μπορείτε να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SEALION και από την επόμενη επεξηγηματική φωτογραφία.

Πηγή: Pinterest.com (επεξεργασμένη)

Η έρευνα για το SEALION είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1990 με τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ που σε συνεργασία με τις ΗΠΑ προσπαθούσαν να κατασκευάσουν ένα παντός καιρού σκάφος που δε θα μπορούσε να εντοπιστεί στα ραντάρ. Η πρώτη εκδοχή του ονομάστηκε «Alligator» (Αλιγάτορας) και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από την αντίστοιχη ισραηλινή μονάδα, τη Σαγιερέτ 13 (13ος Στόλος). Το 2016 ο απόστρατος διοικητής της Σαγιερέτ 13, κύριος Ζεέβ Αλμόγκ δήλωσε ότι μόνο κατά τη θητεία του η μονάδα εκτέλεσε εκατοντάδες επιτυχημένες αποστολές εντός και εκτός του Ισραήλ συμπεριλαμβανομένων και 23 επιδρομών σε πλοία στόχων υψηλής αξίας και 7 βυθίσεις εχθρικών πλοίων. Βλέπετε μία φωτογραφία του ισραηλινού «Alligator» στη συνέχεια.

Πηγή: HISutton.com

Στις ΗΠΑ, το πρώτο SEALION, γνωστό και ως SEALION-I, ξεκίνησε να δοκιμάζεται από τους SEAL τον Ιανουάριο του 2003 και οι δοκιμές συνεχίστηκαν ως το 2013 ενώ ενδιάμεσα προστέθηκε και το SEALION-II. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και παρά το μεγάλο κόστος του ($10 εκατομμύρια ανά σκάφος), η διοίκηση το θεώρησε αρκετά πολύτιμο ώστε να ζητήσει τη παραγωγή ενός ακόμα, του SEALION-III που θα παραδοθεί εντός του 2018. Σήμερα τα SEALION χρησιμοποιούνται για αποστολές CT (Couter-Terrorism, Αντιτρομοκρατία) όπως επίσης και για αποστολές ISR (Intelligence, surveillance, and reconnaissance – Συλλογή Πληροφοριών, παρακολουθήσεις, και αναγνωρίσεις).

Πηγή: FoxtrotAlpha.Jalopnik.com

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία γνωστή αλλαγή στο σχεδιασμό ανάμεσα από το SEALION-II και το υπό κατασκευή SEALION-III και το έργο το έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρία Vigor Works. Ασφαλώς, καθώς ο σχεδιασμός ήταν σε συνεργασία με τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις δε θα είναι περίεργο εάν δούμε τέτοια σκάφη και στα νερά γύρω από το Ισραήλ.

Πηγή: Pinterest.com

Πηγή:defensegr.wordpress.com

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου