Μπάρα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

        Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) παρουσία του Διοικητή Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχου Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ.
        Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, το Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Επίσης συμμετείχε με προσωπικό και μέσα ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΓΕΕΘΑ (ΕΔΛΟ/ΓΕΕΘΑ), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού (ΕΔΟΚ), η Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ), η Ομάδα Διάσωσης «ΔΕΛΤΑ», η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και της εταιρείας Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια (ΕΚΟ).
         Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.


Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου