Μπάρα

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Κριτικές Όπλων: Τυφέκιο Mossberg MVP Varmint

Έχει περάσει καιρός από τη τελευταία μας κριτική για ένα τυφέκιο με μηχανισμό όπλισης κινητού ουραίου και γι’αυτό στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε το τυφέκιο MVP Varmint της αμερικανικής εταιρίας Mossberg. Ένα όπλο με το οποίο δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία, αλλά θεωρούμε ότι είναι επαρκής για να δημοσιεύσουμε μία κριτική. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.


Πηγή: TheTruthAboutGuns.com

Το τυφέκιο αυτό βγήκε στην αγορά το 2011 στοχεύοντας στο αγοραστικό κοινό των κυνηγών μεγάλων θηραμάτων. Είναι ένα τυφέκιο με κάννη μήκους 24″ (60.96 εκατοστά) μεσαίας σκληρότητας με αυλακώσεις (fluted) για μείωση βάρους για το διαμέτρημα 5.56×45mm NATO που σημαίνει ότι κάνει και για .223 Remington (εάν δε ξέρετε τη διαφορά δείτε το άρθρο μας «Διαφορά .223 και 5.56×45»). Έχει βάρος 3.5 κιλά (άδειο) και έρχεται με γεμιστήρα χωρητικότητας 10 φυσιγγίων ενώ δέχεται και γεμιστήρες τύπου AR-15.

Πηγή: AR15.com

Κάτι ενδιαφέρον είναι ότι παρότι μιλάμε για ένα φτηνό τυφέκιο (σήμερα μπορεί να το βρει κανείς για κάτω από $550), έρχεται με τη ρυθμιζόμενη σκανδάλη LBA (Lightning Bolt Action, Σύστημα Κινητού Ουραίου Αστραπή) που επιτρέπει να ρυθμίζουμε μόνοι μας πόσο ελαφριά ή βαριά θέλουμε να είναι.

Πηγή: AmmoLand.com

Ασφαλώς, δεν είναι όλα τέλεια. Το MVP Varmint δεν είναι ένα τυφέκιο ακριβείας υψηλής κατηγορίας και αυτό φαίνεται γρήγορα. Το κλείστρο του είναι πολύ σκληρό, κάποια εξαρτήματα του δεν έχουν το απόλυτο ταίριασμα, έχει μία μεσαίας κατηγορίας κάννη, και γενικά σου αφήνει αυτή τη γεύση του μέτριου συνολικά.

Πηγή: CalGuns.net

Προσωπικά, έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο σε διάφορες αποστάσεις και χώρους κατά καιρούς αλλά δεν είχαμε ποτέ κάποιο στη κατοχή μας. Θα λέγαμε ότι συνολικά ίσως να έχουμε ρίξει μερικές εκατοντάδες φυσίγγια με διάφορα τυφέκια Mossberg MVP Varmint. Είναι ένα όμορφο εμφανισιακά όπλο με καλή απόσβεση της ανάκρουσης, πολύ καλή αίσθηση στη σκανδάλη, και έξυπνο το ότι δέχεται γεμιστήρες από AR-15. Από την άλλη, εάν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτό και το Remington 700 VTR (δείτε το άρθρο μας «Κριτικές Όπλων: Τυφέκιο Remington 700 VTR») που κιμένεται στα ίδια χρήματα για το ίδιο αγοραστικό κοινό, τότε χωρίς καμία αμφιβολία θα πηγαίναμε για το Remington. Βλέπετε ένα Mossberg MVP Varmint με το οποίο είχαμε ρίξει μερικές δεκάδες βολές πρόσφατα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Και με το ερώτημα που κλείνουμε πάντα αυτά τα άρθρα μας, αξίζει να το αγοράσει κανείς; Προσωπικά θα λέγαμε όχι καθαρά και μόνο διότι με τα ίδια χρήματα μπορεί να βρει κανείς κάτι πιο ποιοτικό. Δεν είναι κακό όπλο και για τα χρήματα του είναι αξιοπρεπές. Επίσης, με μία μεσαίου βάρους κάννη προσφέρει εντυπωσιακή ακρίβεια. Αλλά με τα ίδια χρήματα, ίσως $50-$100 παραπάνω, μπορεί να πάρει κανείς κάτι που να είναι μεσαία προς υψηλή κατηγορία, και όχι μεσαία προς χαμηλή όπως το MVP Varmint της Mossberg.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου