Μπάρα

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Καμμένος: «Οι συνομιλίες δεν μπορεί να συνοδεύονται από υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα»

Καμμένος: «Οι συνομιλίες δεν μπορεί να συνοδεύονται από υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα»  - Κεντρική Εικόνα
Στην τελετή Μνήμης για τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων

Γράφει ο: Λεωνίδας Μπλαβέρης

«Όλοι θέλουμε το διάλογο και την ειρήνη, αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από υποχωρήσεις και αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα και τους στόχους της πολιτικής ευθύνης της άμυνας της χώρας μας.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της χθεσινής τελετή για την απότιση φόρου τιμής στη Μνήμη των πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και των τριών νεκρών των Ιμίων στη βάση της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ), στο Κοτρώνι Μαραθώνα Αττικής.
Και πρόσθεσε: «Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους μάρτυρες που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε.»
Στην τελετή, εκτός του ΥΕΘΑ, παρέστησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Βελλίδης και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, οι ναύαρχοι μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, διατελέσαντες αρχηγοί, οι συγγενείς των νεκρών και το προσωπικό της ΔΕΝ.
Ακολούθως ο ΥΕΘΑ επισήμανε στην ομιλία του ότι οι θυσίες των ηρώων «Μας θυμίζουν πως όταν έπρεπε να φυσήξει ο αέρας για να υποσταλεί η ελληνική σημαία, ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός, έμειναν και έκαναν κοντάρι το κορμί τους για να την κρατήσουν ψηλά, δίνοντας το στίγμα της εθνικής μας συνείδησης.», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε τα εξής: «Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από την τιμή και την περηφάνια μας. Είμαστε εδώ, για να ξαναβρούμε τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να εστιάσουμε σε έννοιες, όπως η πατρίδα, το καθήκον, το εθνικό συμφέρον. Η στρατηγική επιλογή μας είναι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.»
Τέλος, ο Π.Καμμένος υπενθύμισε «την ύψιστη προτεραιότητα που αποδίδουμε στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμών στους ήρωές μας κατά το χρονικό διάστημα που προΐσταμαι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έχει πραγματοποιηθεί από πλευράς μας ο ανάλογος σχεδιασμός, ώστε να πράξουμε το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών.»

Πηγή: PARAPOLITIKA.GR Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου