Μπάρα

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο Αντιστράτηγος Τελλίδης επισκέφθηκε το πεδίο βολής αρμάτων μάχης στην Ξάνθη

Ο Αντιστράτηγος Τελλίδης  επισκέφθηκε το πεδίο βολής αρμάτων μάχης στην Ξάνθη - Κεντρική Εικόνα
Παρακολούθησε τις επιτυχείς βολές των Leo-2A6HEL από τα …4000 μέτρα!

Γράφει ο: Λεωνίδας Μπλαβέρης

Την εκτέλεση βολών μεγάλων αποστάσεων από σύγχρονα άρματα μάχης Leopard-2A6HEL  με πυρομαχικά HEAT-T είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς ο προερχόμενος από το Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, κατά την επίσκεψή του στο πεδίο βολής αρμάτων μάχης στην Ξάνθη («Πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου»).
Εκεί ο Αρχηγός παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μονάδων των ΧΧΙΙΙ (23ης) και ΧΧV (25ης) Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, που είναι εφοδιασμένες με άρματα μάχης Leopard-2A6HEL.
Κατά την παρουσία του ο Αρχηγός στο χώρο της ασκήσεως έλεγξε  τον νέο τρόπο εκτελέσεως βολών των πληρωμάτων αρμάτων που εστιάζεται στα εξής:
-- Εκτέλεση βολών από μεγάλες αποστάσεις (4.000 μέτρα).
-- Κίνηση αρμάτων με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.
-- Αντίδραση πληρωμάτων στην ταυτόχρονη και αιφνίδια εμφάνιση πολλαπλών εχθρικών στόχων για αξιολόγηση της απειλής και κατηγοριοποίηση της προσβολής, αρχίζοντας από τον πλέον επικίνδυνο στόχο.
-- Αντίδραση των πληρωμάτων στην ταυτόχρονη και αιφνίδια εμφάνιση πολλαπλών στόχων, για διευκρίνιση και διαχωρισμό σε φίλιους και εχθρικούς τους οποίους στη συνέχεια προσβάλλει.
-- Ταυτόχρονη εκτέλεση βολών από Ομάδα και Ουλαμό Αρμάτων με σκοπό την εξάσκηση στη διαδικασία διοικήσεως και ελέγχου πυρός αυτών.
Όπως σημείωναν στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ «Η εκπαίδευση στην εκτέλεση βολών τέτοιου είδους ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης, αναπτύσσει τις δεξιότητες των πληρωμάτων, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων αρμάτων που διαθέτουμε και συμβάλλει στην ανύψωση της αυτοπεποίθησης και του ηθικού των αρματιστών».

Πηγή: Λ.Σ.Μ. PARAPOLITIKA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου