Μπάρα

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Η «ΚΥΑ» που τα φορτώνει όλα στο Στράτευμα…Μόνο τυχαίες δεν είναι οι προαγωγές Υποστρατήγων και Ταξιαρχών του Σ.Ξ!

002 

Αν αναλύσουμε τις τελευταίες προαγωγές  των Υποστρατήγων  «15″ και των νέων Ταξιαρχών που ζωή να έχουν έφτασαν να προαχθούν μόνο των όπλων «45  Συνταγματάρχες»  το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Στράτευμα  αρχίζει να ξεδιπλώνεται !
Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να μειωθούν οι Μονάδες και να κλείσουν ανενεργά Σώματα Στρατού ,ώστε να μειωθούν και αντιστρόφως ανάλογα και οι θέσεις των Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξιωματικών στο Στράτευμα !
Εδώ έχουμε σήμερα  το παράξενο φαινόμενο να αυξάνονται οι Ανώτατοι Αξιωματικοί κατά τις τελευταίες Κρίσεις  αποστρατεύτηκαν 8 Υποστράτηγοι των όπλων και Προάχθηκαν  στο βαθμό 15 

arviles_1.medium

Στους Ταξιάρχους είχαμε 24 Αποστρατείες και προάχθηκαν μόνο των όπλων 45 ..Αριθμός απίστευτος για τα Ελληνικά δεδομένα και τα μέτρα του Στρατού !
Να μεγάλωσε αριθμητικά τόσο ο Στρατός μας την ώρα που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε 33.οοο μόνο για ανυπότακτους του Εξωτερικού και ο αριθμός του να αυξάνει παρά τα μέτρα που πήρε υπέρ τους η Κυβέρνηση!
Απο την άλλη είχαμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που τα παίρνει όλα ο Στρατός για τους λαθρομετανάστες με επικεφαλής τον Α/ΓΕΕΘΑ!
Αν αναλύσουμε την απόφαση χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες εκτός του Οικονομικού που  για  τους ήδη υπάρχοντες λάθρο υπολογίζονται 150 εκατομμύρια  ευρώ ετησίως ,χωρίς βέβαια να έρθει κανείς άλλος πράγμα αδύνατο!
Ο Στρατός με την (ΚΥΑ) τίθεται αμέσως εκτός αποστολής δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εκπαίδευση αλλά και η Έλλειψη προσωπικού στις Μονάδες θα είναι πλέον τρομακτική !
Στις Μονάδες και τα Συγκροτήματά θα τοποθετηθούν Ανώτατοι αξιωματικοί που ασχολούνται αποκλειστικά με τους Λαθρομετανάστες αλλά και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα το δούμε στις μεταθέσεις που έρχονται !

 IMG_1122

Το λαθρομεταναστευτικό  θα τινάξει στον αέρα την οικονομία της Ελλάδος και θα θέσει εκτός Αποστολής το Στράτευμα και το λέμε  αυτό χωρίς ίχνος ρατσισμού  κατά των ταλαίπωρων ανθρώπων …Αλλά εδώ απειλείται η ίδια η ύπαρξή μας !
Θα δούμε Αξιωματικούς να ασχολούνται μετά απο καριέρα ετών αντί να ετοιμάζονται για την Πατρίδα να υπηρετούν στην ουσία τους λαθρομετανάστες !
Το ότι Υποστράτηγος   δεν αποστρατεύτηκε  αλλά παρέμενε στην υπηρεσία το οφείλει αποκλειστικά στο στήσιμο των Hot-Spot…Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στην Πατρίδα κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει !
Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν τα εύσημα για τον ανθρωπισμό μας , αλλά θα μας αφήσουν και τους πρόσφυγες και σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα για να επιβιώσουμε και τα  χειρότερα είναι μπροστά μας !

Δείτε την ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr προβλέπονται τα εξής:xe1_01
«Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π.) υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Αποστολή του ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. είναι η διεύθυνση και ο συντονισμός, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων, που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Χώρα, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Ειδικότερα, είναι αρμόδιο για:
- Τον συντονισμό και την παροχή σχετικών διαταγών και κατευθύνσεων στα Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.), όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.), των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αποκλειστικά για τα ως άνω θέματα.
- Την άμεση ενημέρωση της Ιεραρχίας ΓΕΕΘΑ, σε περίπτωση διαφοροποίησης της τρέχουσας κατάστασης και για κάθε έκτακτο συμβάν, προκειμένου να λαμβάνονται ταχέως οι αναγκαίες αποφάσεις.
- Την εξέταση και κατ” αρμοδιότητα προώθηση αιτημάτων, που υποβάλλονται από τους εμπλεκόμενους φορείς και αφορούν στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Του ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. προΐσταται ανώτερος αξιωματικός βαθμού Συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ως Συντονιστής, με δύο (2) Βοηθούς Συντονιστή ανώτερους αξιωματικούς βαθμού Αντισυνταγματάρχη και αντιστοίχων.
Στο ως άνω Όργανο λειτουργούν τα εξής Τμήματα, τα οποία στελεχώνονται όπως παρακάτω:
α. Τμήμα Νομικού Συμβούλου, με έναν (1) αξιωματικό του Σώματος Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ).
β. Τμήμα Μεταφορών, με έναν (1) αξιωματικό, ο οποίος, εφόσον προέρχεται από το Στρατό Ξηράς (ΣΞ), θα ανήκει στο Σώμα Εφοδιασμού – Μεταφορών.
γ. Τμήμα Εφοδιασμού – Σίτισης, με έναν (1) αξιωματικό, ο οποίος, εφόσον προέρχεται από το ΣΞ, θα ανήκει στο Σώμα Εφοδιασμού – Μεταφορών, ενώ οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) θα έχουν τις ειδικότητες του Οικονομικού και του Εφοδιαστή αντίστοιχα.
δ. Τμήμα Υποδομών – Διαμονής, με έναν (1) αξιωματικό, ο οποίος, εφόσον προέρχεται από το ΣΞ, θα ανήκει στο Όπλο του Μηχανικού, ενώ οι αξιωματικοί του ΠΝ και της ΠΑ θα έχουν τις ειδικότητες του Μηχανικού και του Μηχανικού Εγκαταστάσεων αντίστοιχα.
ε. Τμήμα Υγειονομικού, με έναν (1 ) αξιωματικό Υγειονομικού (Ιατρό).
στ. Τμήμα Συνδέσμων Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ/ΕΛΑΚΤ), με δύο (2) αξιωματικούς, ανά ένα (1) προερχόμενο από την ΕΛΑΣ και το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.
ζ. Τμήμα Συνδέσμων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – Ύπατης Αρμοστείας Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) -Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), το οποίο θα στελεχώνεται κατόπιν προτάσεων των αρμόδιων φορέων.
η. Τμήμα Συνδέσμου Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που θα στελεχώνεται κατόπιν πρότασης του ως άνω Υπουργείου.
θ. Γραμματεία, με δύο (2) υπαξιωματικούς.
ι. Υπηρετεί επίσης και στέλεχος με ειδικότητα Τεχνικός Δικτύων Η/Υ, που δύναται να είναι εκ των υπηρετούντων στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ.
Το ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. συγκροτείται με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.)
Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθορίζεται το Γενικό Επιτελείο του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο ανατίθεται η αρμοδιότητα εκδήλωσης των απαιτούμενων ενεργειών για τη συγκρότηση, λειτουργία και υπαγωγή Τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.).
Αποστολή των ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων, που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στις περιοχές όπου λειτουργούν, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Ειδικότερα, τα ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.:
α. Διευθύνουν και συντονίζουν, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, τις κατά τόπους λοιπές δημόσιες υπηρεσίες και αρχές, κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ, που επικουρούν τη λειτουργία των τοπικών ΚΕ.Π.Υ., Κ.Υ.Τ. και Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Προς τούτο, τα στελέχη τους μπορούν να προβαίνουν σε κάθε αναγκαία ενέργεια, εντός του πλαισίου του νόμου και σύμφωνα με τις διαταγές της Ιεραρχίας.
β. Αναφέρουν ιεραρχικά, κατά τα προβλεπόμενα, ενημερώνοντας παράλληλα το ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π., επί θεμάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στις περιοχές όπου λειτουργούν.
Των ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. προΐστανται ανώτεροι αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρετούν στις Μονάδες – Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, που εδρεύουν στις περιοχές, όπου λειτουργούν τα ως άνω Κέντρα, ως Επικεφαλής Συντονιστές, με Βοηθούς Συντονιστή αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.
Τα ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. στελεχώνονται από στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί στις ανωτέρω Μονάδες – Υπηρεσίες, καθώς και από προ-σωπικό της ΕΛΑΣ, του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, των Περιφερειακών Ενοτήτων και λοιπών δημόσιων αρχών, διαρθρώνονται δε σε Τμήματα, όπως παρακάτω:
α. Τμήμα Μεταφορών.
β. Τμήμα Εφοδιασμού – Σίτισης.
γ. Τμήμα Υποδομών – Διαμονής.
δ. Τμήμα Υγειονομικού.
ε. Τμήμα Συνδέσμων ΕΛΑΣ – ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.
στ. Τμήμα Συνδέσμων ΕΕ -Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ.

Σχόλιο : Όλα αυτά θέλουν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα και χρήματα και αυτά όλα δεν υπάρχουν …Απλά θα βάλουμε υπεύθυνους  Αξιωματικούς που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν !
ef8c7bf66d0f95be75812e32a6dbef2a

Ο Α/ΓΕΕΘΑ  δεν φέρνει καμιά απολύτως αντίρρηση  στον σχεδιασμό αυτό ,ούτε βέβαια απο την υπόλοιπη Στρατιωτική Ιεραρχία …Για την Πολιτική δεν τον συζητάμε τον ΥΕΘΑ που δεν έχει  πια κανένα λόγο !
 Πηγή: Vetaranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου