Μπάρα

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αίγυπτο
Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Αίγυπτο, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΕΔ της Αιγύπτου, Αντιστράτηγο Mahmoud Hegazy, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας και Αμυντικής Παραγωγής της Αιγύπτου, Στρατηγό Sedki Sobhi, με τον οποίο συζητήθηκε η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, και εξετάσθηκαν πιθανά πεδία συνεργασίας στην αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Επιπρόσθετα συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στο Μνημείο του Αιγύπτιου Προέδρου Sadat.Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Αίγυπτο, μετέβη και ξεναγήθηκε στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας, όπου και συνάντησε τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Αντιναύαρχο Osama Munir Rabie, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά την παραμονή του στην Αλεξάνδρεια, έγινε δεκτός από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κκ Θεόδωρο Β΄ και ακολούθως επισκέφθηκε, στην οικία του, τον παλαίμαχο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κ. Δημήτριο Γαβαλά, τελευταίο, εν ζωή, του πληρώματος του Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ».

Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ 1 και ΓΕΕΘΑ 2


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου