Μπάρα

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Φιλοξενία Ατόμων με σύνδρομο Down στο Κέντρο Αγίου Ανδρέα



Φιλοξενία Ατόμων με σύνδρομο Down στο Κέντρο Αγίου Ανδρέα


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής φύσεως και υψίστης κοινωνικής ευαισθησίας, υλοποίησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού τις παραμονές του Πάσχα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.

Γράφει: ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Έτσι λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο, άτομα με σύνδρομο Down και οι συνοδοί τους, μέλη του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας», φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας στον Άγιο Ανδρέα (ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα).

Όλα τα μέλη του Συλλόγου, του οποίου η έδρα είναι στη Θεσσαλονίκη, τα υποδέχτηκε ο διοικητής του ΚΑΑΥ Συνταγματάρχης (ΠΖ), και από τους καλύτερους Καταδρομείς, Γιώργος Κορδάτος, ο οποίος μαζί με το προσωπικό του Κέντρου βοήθησε τα μέγιστα στην όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο εποικοδομητική διαμονή τους.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα στα μέλη του Συλλόγου τους παρασχέθηκε διαμονή και σίτιση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, κάτι απαραίτητο γι΄αυτά, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ παραλλήλως το ΓΕΣ είχε φροντίσει για την πραγματοποίηση μιας σειράς επισκέψεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Έτσι λοιπόν κατά την παραμονή τους στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα τα μέλη του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας» επισκέφτηκαν και έγιναν δεκτά από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ επισκέφτηκαν επίσης την ιστορική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου τους έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της, στο Μουσείο της Σχολής κλπ. Καθώς και στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά και οι γονείς τους έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και φεύγοντας πρόσφεραν στο διοικητή του ΚΑΑΥ και το προσωπικό του πασχαλινές λαμπάδες, που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά, καθώς και μία ζωγραφική σύνθεση, που είχαν φτιάξει όλα μαζί και ήδη, όπως πληροφορηθήκαμε, κοσμεί χώρο του Κέντρου σε περίοπτη θέση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύλλογο για το κοινωνικό του έργο αλλά και στο προσωπικό του ΚΑΑΥ, για τη φιλοξενία και το πνεύμα αλληλεγγύης που επέδειξε, αλλά κυρίως – και πάνω από όλα – αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Συλλόγου, για το μάθημα ζωής που δίδαξαν εμπράκτως με την παρουσία τους στο ΚΑΑΥ.

  




Λ.Σ.Μ

Πηγή: parapolitika.gr

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου