Μπάρα

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Στυλό UZI Tactical Defender 3

Τα στυλό τακτικής χρήσης είναι από τα χρησιμότερα εργαλεία που ο καθένας μπορεί να έχει μαζί του σχεδόν οπουδήποτε. 
Το δεύτερο μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούνται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως τα κουμποτάν. 
Έτσι εάν έχετε βασική εκπαίδευση αυτοάμυνας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στυλό και ως όπλα. 
Από την άλλη, δεν είναι κουμποτάν άρα δεν υπάγονται σε αυτή τη νομοθεσία και τέλος, έρχονται με πολλά ακόμα πρακτικά χαρακτηριστικά.


Πηγή: UZI.com


Η εταιρία UZI κατασκευάζει οκτώ διαφορετικά μοντέλα από στυλό τακτικής χρήσης. Κατά την εταιρία, αυτά ονομάζονται «Tactical Defender Pen» και έχουν αριθμούς που αντιστοιχούν στα διαφορετικά μοντέλα. 
Εμείς εδώ θα δούμε το #3 που από την επίσημη αντιπροσωπεία μπορεί να το βρει κανείς σήμερα στη τιμή των $27. 
Από το 1950 η ισραηλινή εταιρία UZI έχει γράψει ιστορία τόσο στο χώρο των πυροβόλων όπλων της, όσο και στα εξειδικευμένα υλικά άμυνας, επίθεσης, και αυτοάμυνας που σχεδιάζει και κατασκευάζει.


Πηγή: YouTube.com/channel/UCZIIkzJ6XQiNeJkha6Ais5g

Το μοντέλο #3 που παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο ανήκει στην οικογένεια της αυτοάμυνας και εξοπλίζει αρκετά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του Ισραήλ. Πρακτικά, είναι ένα στυλό από ελαφρύ αλουμίνιο αεροσκαφών σε μαύρο χρώμα. Έχει μήκος 15.5 εκατοστά και βάρος 48.2 γραμμάρια. Παρακάτω βλέπετε πως είναι στη συσκευασία του.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο


Αυτό που αμέσως τραβάει τη προσοχή είναι τα δύο τακτικά του πλεονεκτήματα που αναγράφονται και στη συσκευασία. 
Το πρώτο είναι ότι διαθέτει συλλέκτη DNA στη πίσω πλευρά του. 
Αυτό είναι πρακτικά μία κορώνα με ελαφρώς αιχμηρές άκρες που έχει κοίλο άνοιγμα και μπορεί εύκολα να γρατσουνίσει κάποιον επιτιθέμενο για συλλογή DNA. 
Κάτι πολύ σπουδαίο εφόσον μιλάμε για αυτοάμυνα. 
Όταν ανοίγει κανείς για πρώτη φορά το στυλό θα προσέξει ότι επάνω στο συλλέκτη DNA είναι μία μικρή ελαστική τάπα. 
Αυτό το θεωρούμε άχρηστο και ανούσιο για δύο λόγους. 
Πρώτον, δεν είναι αρκετά σφιχτό για να παραμείνει στη θέση του ακόμα και με απλές κινήσεις όπως τοποθέτηση του στυλό στη τσέπη. 
Δεύτερον, εάν παρέμενε στη θέση του τότε ακυρώνει τη λειτουργία του καθώς σε μία αναγκαστική χρήση δε νομίζουμε να έχει κανείς χρόνο να το αφαιρέσει. Παρ’όλα αυτά, τα βλέπετε και τα δύο αυτά στην επόμενη φωτογραφία.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο


Σε πολλά άρθρα μας έχουμε αναφέρει ότι όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους κλειδιά χειροπέδων για περίπτωση αρπαγής, απαγωγής, ή άλλης παράνομης ενέργειας που ίσως να περιλαμβάνει περιορισμό με χειροπέδες.
Περιστρέφοντας (αρκετές φορές) το συλλέκτη DNA, αποκαλύπτεται ένα κλειδί για χειροπέδες με αντιολισθητική λαβή. 
Αυτό είναι το δεύτερο τακτικό πλεονέκτημα από το μοντέλο #3 του Tactical Defender της εταιρίας UZI. Μπορείτε να δείτε πως ακριβώς είναι στην επόμενη φωτογραφία.


Πηγή: LAPoliceGear.com

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κλειδί είναι τόσο για απλές χειροπέδες, όσο και για χειροπέδες διπλής ασφαλείας. Σε απλές χειροπέδες μονής κλειδαριάς χρησιμοποιείται όπως φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία, ενώ για χειροπέδες διπλής ασφαλείας ξεβιδώνει και μας δίνει πρόσβαση στη πίσω του πλευρά που έχει το πείρο/κλειδί απασφάλισης χειροπέδων διπλής ασφάλειας όπως βλέπετε καλύτερα παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο


Όσον αφορά το στυλό γραφής, ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με περιστροφή του κάτω μέρος του. Αυτό έχει το θετικό ότι είναι μία πολύ στιβαρή κατασκευή αλλά σίγουρα δεν έχει τόσο γρήγορη ενεργοποίηση όσο ένα στυλό με κουμπί. 
Βέβαια, για στυλό τακτικής χρήσης είναι πολύ δύσκολο να κατασκευάσει κάποιος κάτι με κουμπί διότι θα έχει μειωμένη αντοχή που είναι η βασική προτεραιότητα. 
Σχετικά με τη συντήρηση τώρα, το στυλό αυτό δέχεται οποιοδήποτε μελάνι για στυλό με κουμπί ή περιστροφή όπως επίσης και μελάνια Fisher Space. 
Βλέπετε το στυλό όταν το έχουμε λύσει στα κύρια μέρη του στην επόμενη φωτογραφία.


Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όσον αφορά το κλιπ τσέπης είναι πολύ γερό και στιβαρό, συμβαδίζοντας με την αίσθηση που αφήνει το στυλό αυτό γενικότερα. Να προσθέσουμε ότι τα στυλό τακτικής χρήσης πρέπει να φέρονται επάνω μας και όχι σε τσάντες ή σακίδια. Καθώς έχει το συλλέκτη DNA στο πίσω μέρος του απαιτεί κάποια εξοικείωση αλλά το ίδιο ισχύει για κάθε νέο αντικείμενο που προσθέτουμε στον καθημερινό εξοπλισμό μας. Απαιτείται προσεκτική εκπαίδευση και εξάσκηση προτού το θεωρήσουμε χρήσιμο μέρος του εξοπλισμού μας.

Πηγή: BladeHQ.com


Προσωπικά, ξεκινήσαμε την εκπαίδευση, εξάσκηση, και καθημερινή χρήση του πριν από περίπου 4 μήνες και η άποψη μας βασίζεται σε αυτό. 
Δε το έχουμε χρησιμοποιήσει, ευτυχώς, ακόμα ως μέσο αυτοάμυνας αλλά από καθημερινή χρήση έχουμε καταλήξει στα εξής συμπεράσματα. 
Η πλαστική τάπα είναι παντελώς άχρηστη για τους λόγους που περιγράψαμε. 
Το στυλό είναι αρκετά πιο χοντρό και βαρύ από τα συνηθισμένα στυλό οπότε θα σας πάρει τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες καθημερινής χρήσης για να το συνηθίσετε και να μη σας φαίνεται περίεργη η αίσθηση του. 
Τέλος, απαιτείται προσοχή στην αρχή με το συλλέκτη DNA γιατί εγγυημένα μπορούμε να σας πούμε ότι θα «συλλέξει» το δικό σας DNA αρκετές φορές μέχρι να σας γίνει μηχανική η κίνηση. 
 Αυτό είναι θετικό καθώς δείχνει ότι δουλεύει ακόμα και με ελάχιστη δύναμη, αλλά είναι κάτι που θέλει προσοχή. 
Επίσης, μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ότι θα βρείτε τον εαυτό σας να παίζει πολλές φορές με το κλειδί ξεβιδώνοντας και βιδώνοντας το καθώς έχει τέλεια επαφή στο σπείρωμα και αφήνει μία πολύ ωραία αίσθηση. 
Θα κλείσουμε με ένα βίντεο επίδειξης των βασικών αρχών αυτοάμυνας με αυτό το στυλό που δε διαφέρει σε τίποτα από κάποιο κουμποτάν όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας.
 
 

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου