Μπάρα

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Οδηγούσαν στους δρόμους το Κ-3. Η πρύμνη του υποβρυχίου "Leninsky Komsomol" μεταφέρθηκε σαν κόσμημα στους δρόμους της Κρονστάνδης.


 

Οδηγούσαν στους δρόμους του Κ-3. Η πρύμνη του υποβρυχίου "Leninsky Komsomol" μεταφέρθηκε κοσμήματα στους δρόμους της Κρονστάνδης 

10 Οκτωβρίου 2022 

 Μετάφραση από submarinersclub.ru

Η επιχείρηση, η οποία δεν είχε ανάλογες στον κόσμο, διήρκεσε αρκετές ώρες, παρά το γεγονός ότι η διαδρομή ήταν μόλις 4,5 χιλιόμετρα, αλλά ο κολοσσός έπρεπε να εισέλθει με ακρίβεια σε τρεις στροφές 90 μοιρών και σε συνθήκες γειτνίασης με κτίρια κατοικιών. 
«Για περίπου 8 μήνες ήταν προγραμματισμένη αυτή η επιχείρηση, γιατί είναι αδύνατο να διαχωριστεί η θάλασσα από τη στεριά, λόγω του γεγονότος ότι ένας τεράστιος αριθμός μηχανικών και περίπου 8 επιχειρήσεις εργάζονταν στις μεταφορές. 
Ανησυχώ για τα πάντα, για κάθε μέτρο», είπε στους δημοσιογράφους η Ksenia Shoigu, η οποία διαχειρίζεται το έργο Island of Forts, μέρος της έκθεσης της οποίας θα είναι το σκάφος K-3. 
Στην πορεία, τοποθετήθηκαν πρόσθετες πλάκες για την επέκταση του οδοστρώματος στις γωνίες και μέρος της οδικής υποδομής χρειάστηκε να αποσυναρμολογηθεί: από τα φανάρια μέχρι τα κράσπεδα. Το τελευταίο χρειάστηκε να αφαιρεθεί για σχεδόν 800 μέτρα. 
Ωστόσο, σύμφωνα με την Ksenia Shoigu, τα πάντα θα αποκατασταθούν, επιπλέον, θα επιστραφούν δέντρα μεγάλου μεγέθους, τα οποία έπρεπε να θυσιαστούν στην επικράτεια του ίδιου του πάρκου Island of Forts. 
Είναι αλήθεια ότι θα φυτευτούν σφεντάμια αντί για τρεις σημύδες - φαίνονται πιο γραφικά. Η επιχείρηση μεταφοράς Κ-3 θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. 
Η πρώτη νύχτα ήταν μια «δοκιμαστική», υποτίθεται ότι θα ξεπερνούσε μόνο μέρος της διαδρομής προς το μελλοντικό μέρος της έκθεσης, την επόμενη νύχτα το πίσω μέρος θα έπρεπε να φτάσει στον χώρο του μουσείου και τη νύχτα της 13ης Οκτωβρίου, εκεί θα παραδιδόταν και το τόξο. 
Πρέπει να είστε έγκαιρα με το έργο στην ώρα του, γιατί διαφορετικά, σύμφωνα με τον Shoigu, δεν θα είναι δυνατό να κλείσετε το ζεστό κύκλωμα του μουσείου πριν από το χειμώνα και οι εργασίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023, όταν το μουσείο θα ανοιχτό όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για να δεχτεί το στρατιωτικό ναυτικό σαλόνι. 
Όσον αφορά την άμεση μουσείωση του υποβρυχίου, συντονίζεται όχι μόνο με τους ειδικούς του ναυτικού, αλλά και με εκείνους που υπηρέτησαν άμεσα στο "Lenin Komsomol" σε διάφορα χρόνια. 
Τα εκθέματα θα είναι τόσο πρωτότυπα στοιχεία όσο και αντικείμενα δανεισμένα από σκάφη-αναλόγια που κυκλοφόρησαν άλλες χρονιές, καθώς η ομάδα που δημιουργεί το μουσείο επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό του remake, διατηρώντας παράλληλα «εγγενή» στοιχεία. 
Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, καθώς και για λόγους πυρασφάλειας, μέρος των διαφραγμάτων θα πρέπει να χωριστεί. 
Επίσης, πιθανότατα θα αφαιρεθεί και μέρος του εξοπλισμού που είχε αντιγραφεί στη δεξιά πλευρά και στην πλευρά της θύρας. «Είμαι σίγουρη ότι η έκθεση θα σας εκπλήξει», διαβεβαίωσε η Ksenia Shoigu τους παρευρισκόμενους, διευκρινίζοντας ότι το K-3 θα συμπληρώσει το φως, το οποίο θα μοιάζει με το ανάγλυφο του βυθού.
 

 
 













 
 
Μετάφραση από submarinersclub.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου