Μπάρα

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αύριο, πτήση μικτού ελληνοαμερικανικού σχηματισμού πάνω από την Ακρόπολη



Από τον Φίλο Λεωνίδα Μπλαβέρη

Ας μην ανησυχήσει ο κόσμος και όσοι ενδιαφέρονται ας σπεύσουν για φωτογράφηση


 Μία ευχάριστη …έκπληξη θα περιμένει αύριο τους Αθηναίους, στο πλαίσιο διεξαγωγής της πολυεθνικής, διακλαδικής, ασκήσεως «Ηνίοχος 2016» που ολοκληρώνεται μεθαύριο και περιλαμβάνει την υπέρπτηση ενός μικτού σχηματισμού ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη για τη λήψη των σχετικών φωτογραφιών. Είναι μία πρακτική που γίνεται μετά το τέλος κάθε διεθνούς αεροπορικής ασκήσεως, η πτήση ενός μικτού σχηματισμού, πάνω από ένα χαρακτηριστικό σημείο-μνημείο της φιλοξενούσας χώρας. Π.Χ. στη διάρκεια της μεγάλης ασκήσεως “Bright Star” στην Αίγυπτο αντίστοιχη πτήση μικτού σχηματισμού πραγματοποιήθηκε πάνω από τις πυραμίδες!
Πιο συγκεκριμένα. Αύριο, στις 11:15 ακριβώς, μικτός ελληνοαμερικανικός σχηματισμός αποτελούμενος από δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο αμερικανικά F-15E Strike Eagle της 48ης Πτέρυγος μαχητικών της USAFE, θα πετάξει πάνω από την Αθήνα, ακολουθώντας το ίχνος πτήσεως των μαχητικών στη διάρκεια της παρελάσεως της 25ης Μαρτίου. Στην περιοχή πάνω από το Σαρωνικό και την Αθήνα, το σχηματισμό θα περιμένει διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της ΠΑ, που θα φωτογραφίσει τα αεροσκάφη κατά τη διέλευσή τους με φόντο την Ακρόπολη!
Τρεις λεπτομέρειες που έχουν τη δική τους αξία.
  • Πρώτο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα ελληνικά μαχητικά θα είναι ενός τύπου (είτε F-16, είτε Mirage 2000-5) ή δύο (ένα F-16 και ένα Mirage 2000-5).
  • Δεύτερο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή στο σχηματισμό ισάριθμων μαχητικών της Ισραηλινής Αεροπορίας. Η συμμετοχή αυτή βεβαίως δεν μπορεί να αποκλεισθεί να γίνει την τελευταία στιγμή, κατά παγία συνήθεια των Ισραηλινών, για λόγους ασφαλείας.
  • Τρίτο, και πιο σημαντικό ίσως. Καλό θα είναι να το γνωρίζουν οι Αθηναίοι για να μην ανησυχήσουν από τη διέλευση των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Λεκανοπέδιο σε μία …μη προβλεπόμενη μέρα!
Και όσοι πιστοί της Αεροπορικής Ιδέας σπεύσατε με τις μηχανές για τη δική σας φωτογράφηση από το…έδαφος.


Πηγή: PARAPOLITIKA.GR Λ.Σ.Μ.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου