Μπάρα

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Παπαρολογίας Ασχέτων το Ανάγνωσμα!


 


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ δημοσιεύματα σχετικά με την ρίψη Οχημάτων  στην πόλη Χόχενφελσ στην Γερμανία από την 173η Αερομεταφερόμενη Μονάδα!! του Αμερικάνικου Στρατού, δυστυχώς το άρθρο έχει Αρκετές Ανακρίβειες σχετικά με το γεγονός..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν άνοιξαν τα αλεξίπτωτα

Επική αποτυχία: Τρία Χάμερ καταστρέφονται σε επιχείρηση αερομεταφοράς των Aμερικανών



 Παραθέτουμε Αυτούσιο το Άρθρο για να Αναλύσουμε πιο κάτω τις Ανακρίβειες.

Σε μία άσκηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Γερμανία, τα αλεξίπτωτα από τρία Χάμερ δεν άνοιξαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν πέφτοντας με δύναμη στο έδαφος.
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, όμως το περιστατικό που καταγράφουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί στρατιώτες από το έδαφος δεν είναι μια συνηθισμένη άτυχη στιγμή, αλλά για μια επική αποτυχία. Και αυτό γιατί δεν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για τρία πολεμικά Χάμερ (ή HMMWV) τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Όπως βλέπουμε στο βίντεο, τα Χάμερ τα οποία ρίχνονται στο έδαφος από μία μονάδα αερομεταφοράς είναι εφοδιασμένα με τέσσερα μεγάλα αερόστατα το καθένα, έτσι ώστε να φθάσουν σώα και αβλαβή. Όμως για τρία από αυτά τα αλεξίπτωτα δεν άνοιξαν, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή τους αλλά και την καταβαράθρωση του κύρους της συγκεκριμένης μονάδας, όπως αναφέρει το tilestwra.
Όπως μαθαίνουμε πρόκειται για την 173 Αερομεταφερόμενη Μονάδα του Αμερικάνικου Στρατού, η οποία συμμετείχε σε μία άσκηση στην πόλη Χόχενφελσ στην Γερμανία. Η επική πάντως αποτυχία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου συγκεντρώνοντας πολλά αρνητικά σχόλια, είναι σίγουρο ότι θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις στην ιεραρχία της μονάδας.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1ον (δεν άνοιξαν ) Μονολεκτικά να Απαντήσω, Κύριοι τα Αλεξίπτωτα άνοιξαν Κανονικά. ( οι θόλοι Αναπτύχτηκαν ).


Τι έχει συμβεί όμως.
Για να γίνει η Ρίψη Εφοδίων η Οχημάτων θα πρέπει αυτά να συσκευαστούν επάνω σε Ειδικές πλατφόρμες ( σκεφτείτε τις παλέτες στα Σουπερ Μάρκετ με διάφορα προϊόντα ) στις οποίες προσαρμόζεται η Συσκευασία του η των Αλεξιπτώτων με ειδικές εφαρμογές απόσβεσης κραδασμών κλπ κλπ..


Στην Συγκεκριμένη περίπτωση απλά το δέσιμο των Οχημάτων επάνω στην Πλατφόρμα δεν ήταν το πρέπων και δεν είχε υπολογιστεί σωστά η Αντοχή των Ιμάντων συγκράτησης των οχημάτων επάνω στις πλατφόρμες..


Βίντεο:

 Στο 0.22 δευτερόλεπτο το όχημα αποκολλάται από την Συσκευασία και κατευθύνεται με ταχύτητα προς το έδαφος, και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με επόμενη Ρίψη στο 0.57 δευτερόλεπτο...




Παραθέτουμε μερικές εικόνες προς διευκρίνιση.



2ον ( μεγάλα αερόστατα ) Κύριοι τα Εφόδια δεν ρίπτονται από τα αεροσκάφη με Αερόστατα αλλά με αλεξίπτωτα και με τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι κάνει άλμα ένας αλεξιπτωτιστής.

Να το Αναλύσουμε και αυτό.
Αφού φορτωθούν σωστά τα εφόδια η τα οχήματα στο αεροσκάφος και αυτό βρεθεί στην Ζώνη Ρήψεως εκσφενδονίζεται από την πίσω πόρτα ένα μικρό σχετικά Αλεξίπτωτο ο λεγόμενος Πιλότος, το οποίο τραβάει την συσκευασία με τον η τους Θόλους για να Ανοίξουν και με την σειρά τους να Σύρουν την Πλατφόρμα με τα Εφόδια η το όχημα έξω από το αεροσκάφος.



Ένα Πολύ κατατοπιστικό βίντεο από ΤΕΝΕΦ ρίψης από C 130 ενός REO..




Βίντεο απο ΤΕΝΕΦ.

Δείτε την φωτογραφία:

Δείτε σχετικό βίντεο:


Αυτά προς Διευκρίνιση για τις ανακρίβειες που γράφουν Άσχετοι με το Θέμα Δημοσιογράφοι. Κύριοι αφήστε το Ρεπορτάζ σε Πιστοποιημένους από το ΓΕΕΘΑ  Δημοσιογράφους.


Γεώργιος Δρακόπουλος
Έφεδρος Βατραχάνθρωπος Π.Ν.
65ου σχολείου  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου