Μπάρα

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΡΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ


Secret Volos

ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΡΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Ο Μάνθος Μαρράς γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1966 και μεγάλωσε στα Βριλήσσια.
Τα παιδικά του χρόνια περνούσε τα καλοκαίρια στην μεγάλη του “αγαπημένη” τη θάλασσα. Τυχερός να βρίσκεται σχεδόν για 3 μήνες δίπλα στη θάλασσα στο νησί της Κύθνου, από το οποίο κατάγεται η οικογένειά του.
Μετά το λύκειο ακολούθησε την καριέρα αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και αποστρατεύτηκε το 1989, με το βαθμό του υποπλοιάρχου, λόγω ατυχήματος που του προκάλεσε παραπληγία.
Από εκείνη τη στιγμή άλλαξαν όλα και όχι προς το χειρότερο όπως πολλοί μπορούσαν να σκεφτούν.
Ο Μάνθος περνά κάποιο χρόνο στη Γερμανία για αποκατάσταση και γυρίζει στην Ελλάδα δημιουργώντας την πρώτη επιχείρηση ατόμου με αναπηρία στο χώρο της αποκατάστασης και των ιατροτεχνολογικών ειδών.
Ταυτόχρονα ασχολείται με τον ειδικό αθλητισμό και λαμβάνει μέρος σε περισσότερους από 100 διεθνής και εθνικούς αγώνες δρόμων με αναπηρικό αμαξίδιο.
Η μεγάλη στροφή έρχεται το 1995 όταν η θάλασσα τον κερδίζει πίσω.
Παρακολουθεί το πρώτο μάθημα για αναπήρους δύτες στην Ελλάδα και αποκτά το πρώτο του πτυχίο αυτοδύτη 1ου Αστέρος.
Σύντομα θα εξελιχτεί σε Προχωρημένο δύτη και δύτη διάσωσης ενώ μέσα σε 3 χρόνια θα φτάσει ως το πτυχίο του Divemaster, έχοντας κάνει περισσότερες από 300 καταδύσεις σε όλο σχεδόν τον κόσμο.
Η εκπαιδευτική του καριέρα θα ξεκινήσει το 2000, που γίνεται εκπαιδευτής PADI και Α’ Βοηθειών, ο 2ος στον κόσμο εκείνη τη στιγμή και από εκεί και πέρα η κατάδυση και η εκπαίδευση γίνεται η ζωή του. Η θάλασσα τον έχει δικό της!
Εκπαιδευτής δυτών ατόμων με αναπηρία της IAHD το 2001, τεχνικών καταδύσεων του οργανισμού TDI το 2002, εκπαιδευτής εκπαιδευτών ατόμων με αναπηρία το 2003
Το 2006 είναι ο πρώτος παραπληγικός δύτης συσκευών Rebreather στον κόσμο.
Το 2007 γίνεται εκπαιδευτής εκπαιδευτών του οργανισμού ANDI, από εκεί και μετά η εξέλιξη είναι ραγδαία. 

Καλύπτει όλες τις βαθμίδες εξέλιξης δύτη και εκπαιδευτή εκπαιδευτή ως τα ανώτερα επίπεδα για κάθε μορφή κατάδυσης και όλες τις συσκευές.
54 ετών σήμερα είναι ιδιοκτήτης 4 επιχειρήσεων από τις οποίες 1 στο χώρο της αποκατάστασης και 3 στο χώρο της κατάδυσης. 

Περνά τα καλοκαίρια του στην αγαπημένη του Κύθνο και στο καταδυτικό κέντρο που διατηρεί εκεί, 2-3 μήνες το χρόνο να ταξιδεύει στον κόσμο, γνωρίζοντας ανθρώπους και εμπειρίες και τους υπόλοιπους 4 τριγύρω στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προσπάθεια να δείξει σε όλους μέσω του τρόπου ζωής του, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το επιθυμούμε.












Από εμάς την Ομάδα 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ Συγχαρητήρια Μάνθο..
Είσαι ένα Λαμπρό Παράδειγμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου