Μπάρα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η «ΓΡΑΜΜΗ» ΜΠΡΑΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ! ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΠΥΘΙΑ», ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΑΠΑΤΗΛΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Μάθιου Μπράιζα

Οι Αμερικανοί συνωμότες που έριξαν την κυβέρνηση Καραμανλή με την υπόθεση «ΠΥΘΙΑ», ξαναέρχονται να δώσουν το ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ μέσω των απατηλών διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!!!

Κύριοι παράγοντες πίσω από αυτό δόλιο για την Ελλάδα σχέδιο ο πρώην βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (επι Μπούς), Μάθιου Μπράιζα, και η…ΤΟΥΡΚΑΛΑ γυναίκα του!!!

-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη


Διαβάζοντας τις αποκαλύψεις διαφόρων Ελληνικών Μέσων για τον κ. Μ. Μπράιζα και το ρόλο του σε σχέση με την Ελλάδα όπως σε άρθρο στο «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», θυμήθηκα κι εγώ αυτά που άκουσα κατά την διάρκεια της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση «Πυθία» από πολύ σημαντικούς μάρτυρες της δίκης αυτής.


Ας δούμε όμως πρώτα τι γράφει το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»:


«Ποια είναι λοιπόν η “γραμμή” Μπράιζα, όπως την εξέφρασε δημόσια μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές για λογαριασμό και του Μπλίνκεν;

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αναγκάσουν την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Νομίζω ότι ο τρόπος που θα περάσει αυτή η περίοδος έντασης είναι να έρθουν κοντά η Ελλάδα και η Τουρκία με τη διάθεση συνεργασίας, όπως έγινε στον σεισμό του 1999, και όταν ο δρόμος για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ περνούσε από την Αθήνα. 
Η Τουρκία γίνεται παράλογη, διεκδικώντας μία περιοχή τόσο κοντά στην Κρήτη, στη Ρόδο, αλλά από την οπτική της Τουρκίας είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μία τόσο μεγάλη ΑΟΖ, κοντά στις ακτές της Τουρκίας, εξαιτίας του μικροσκοπικού Καστελλόριζου. 
Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία, στην οποία η Τουρκία θα ΄εγκαταλείψει΄ την Κρήτη και τη Ρόδο και η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο και τότε θα δούμε ότι οι προκλητικές κινήσεις θα σταματήσουν. 
Αλλά αυτό απαιτεί εσωτερικές πολιτικές και των δύο πλευρών. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά λέει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ‘ας διαπραγματευτούμε!’».
Αυτή ακριβώς η κυνική δήλωση που συνοψίζεται στο “η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο” είναι το πλαίσιο με το οποίο ξεκινούν, για να πάνε βήμα προς βήμα, οι κατ ευφημισμόν “διερευνητικές επαφές” στην Κωνσταντινούπολη. 
Και όπως τονίζουν μάλιστα οι ίδιες πηγές, οι εντολές που έχει δώσει για λογαριασμό του Μητσοτάκη η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Σουρανή στον πρέσβη Αποστολίδη -τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας- είναι “να μην αποχωρήσει” με τίποτα από τις συζητήσεις. 
Δηλαδή, να καθίσει και να “καταπιεί” ο,τι και να πει, ό,τι και να κάνει η τουρκική πλευρά, επειδή ακριβώς έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ να τεθεί σε εφαρμογή αυτό που περιέγραψε ο Μπράιζα.

Ήδη το πρώτο στραπάτσο ήρθε αφού χθες -λίγο πριν αρχίσει ο διάλογος- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες επανήλθε προκλητικά στην απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που θέτει ως «αιτία πολέμου» (casus belli) ενδεχόμενη απόφαση καθορισμού των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο από την πλευρά της Ελλάδας…

Και για να ξέρουμε με ντοκουμέντα πόσο ΣΤΗΜΕΝΟ είναι σε βάρος της πατρίδας μας -και από τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν- το παιχνίδι, πρέπει να δώσουμε και μια άλλη διάσταση για τον Μπράιζα που αναλαμβάνει “χωροφύλακας” από πλευράς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ευρύτερη περιοχή μας.

Ο Μπράιζα είναι παντρεμένος με μια τουρκάλα. Κι όχι οποιαδήποτε τουρκάλα. Η Zeyno Baran είναι  αναλύτρια και Διευθύντρια του προγράμματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο Ινστιτούτο Hudson Institute που προωθεί ανοικτά την ανάγκη παραμονής της Τουρκίας στο “δυτικό στρατόπεδο” ενώ ξιφουλκεί κατά της Ρωσίας. 
Η ίδια είχε παίξει μάλιστα δραστήριο ρόλο το 2007-2008  κατά της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ενώ στη συνέχεια ο αντρούλης της, ο Μπράιζα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση Ομπάμα πέτυχε επί κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου να ακυρώσει τον South Stream. 
Και εν συνεχεία επί κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε την συμμετοχή της Ελλάδας στον ΤΑP, τον αζερικό αγωγό, χωρίς οι Αζέροι, βάσει των όσων δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:

ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ “ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΤΟ “ΔΟΓΜΑ ΜΠΡΑΪΖΑ” ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ

 
Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ “Μαύρη Δευτέρα” είναι αυτή που θα ξημερώσει για την πατρίδα μας στις 25 Ιανουαρίου. Είναι η ημέρα που θα ξεκινήσει με την υπογραφή του Κούλη Μητσοτάκη ο εφ’ όλης της ύλης διάλογος με την Τουρκία. Θα αρχίσει δηλαδή η διαδικασία συνθηκολόγησης και παράδοσης του μισού Αιγαίου -και όχι…
guteurls.de→ Read full article here
Ρίχνοντας λοιπόν τώρα μια ματιά στις σημειώσεις μου από την δίκη της υπόθεσης «Πυθία» που την παρακολούθησα ολόκληρη έπεσα πάνω σε καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων της υπόθεσης που ήταν αποκαλυπτικότατες για τον ρόλο του κ. Μπράιζα και της Τουρκάλας συζύγου του στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μαρτυρίες αυτές αλλά και έπειτα από σχετική έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι, το  κυριότερο ζήτημα για την έντονη δυσαρέσκεια των αμερικανών κατά της τότε Ελληνικής κυβέρνησης ήταν οι συμφωνίες και τα ανοίγματα Καραμανλή προς Ρωσία και Κίνα. 
Άλλωστε τα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον που αποκάλυψαν τα Wikileaks αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων εκείνης της εποχής είναι χαρακτηριστικά… Ιδιαίτερα τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, οι αμυντικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσικών οπλικών και άλλων συστημάτων πιστεύω ότι πρέπει να τους πείραξαν πάρα πολύ γιατί θεωρώ ότι αυτές οι κινήσεις Καραμανλή και της Κυβέρνησής του, που εξυπηρετούσαν τα Εθνικά μας συμφέροντα άλλαζαν δραματικά τη γεωπολιτική ισορροπία στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αποδυνάμωναν τη στρατηγική σημασία των Δαρδανελίων και της Τουρκίας, περιόριζαν την εξάρτηση της Πατρίδας μας από το πετρέλαιο, καθιστούσαν τη χώρα μας «ελεγκτή» της ροής του φυσικού αερίου προς Αλβανία και Σκόπια και το κυριότερο καθιστούσαν την Πατρίδα μας χώρα με ειδικό γεωπολιτικό βάρος στην Ε.Ε. και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα.

Αυτό όμως που φοβήθηκαν οι αμερικανοί σύμφωνα με τους μάρτυρες, ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία καθίστατο και πάλι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Σημειωτέον, ότι ο αγωγός “South Stream” θα συνέδεε την Ρωσία με την Ιταλία παρακάμπτοντας την Τουρκία. Θα ξεκίναγε από την Ν. Ρωσία και μέσω της Μαύρης Θάλασσας, της Βουλγαρίας (Μπουργκάς) και Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη) θα κατέληγε στην Ιταλία αφού θα τροφοδοτούσε μέσω Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες.

Ο ύποπτος ρόλος συγκεκριμένων αμερικανών αξιωματούχων όπως του τότε αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Μπράιαν Χόι Λι με την «έντονη» δραστηριότητα σε όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά κυρίως του τότε βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα και της τουρκικής καταγωγής συζύγου του Ζεϊνό Μπαράν έπαιξαν νομίζω σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. 
Για παράδειγμα η Μπαράν «εκπόνησε» το 2008 μια «μελέτη» υπό την αιγίδα του γνωστού αμερικανικού “Hudson Institute”  που κοινοποιήθηκε στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και ήταν ένας λίβελος κατά του Κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του. 
Η «μελέτη» αυτή διοχετεύθηκε σε όλα τα Δυτικά Κέντρα λήψης αποφάσεων. Η τουρκάλα δημοσιογράφος και σύζυγος του Μπράιζα ανέφερε μεταξύ άλλων στην «μελέτη» της αυτή για τις συχνές συναντήσεις Καραμανλή – Πούτιν, χαρακτήριζε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης ως «αντιδραστικό» έργο που θα λειτουργούσε ως «γέφυρα» επιρροής της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, ότι η Ρωσία μέσω του τερματικού σταθμού στην Αυστρία θα αποκτούσε σημαντικές πληροφορίες για τα ενεργειακά αποθέματα της Ε.Ε. και ότι η πολιτική και οικονομική της επιρροή θα αυξανόταν κατακόρυφα ενώ θα είχε και τη δυνατότητα να διαθέτει τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση των τιμών παγκοσμίως.

Οι Αμερικάνοι που μάλλον είχαν αιφνιδιαστεί με τον γερμανορωσικό “Nord Stream” πανικοβλήθηκαν στην ιδέα και ενός αντίστοιχου, του “South Stream”. Χαρακτηριστικό του πανικού των Αμερικανών ήταν και  η έκφραση της δυσφορίας τους αυτής και δημοσίως. Ο Μπράιζα από το καλοκαίρι του 2007 σε μια προσπάθειά του να υποβαθμίσει τον Νότιο αγωγό δήλωσε τότε, ότι: «περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Ε.Ε. με όρους πολιτικής ανταγωνισμού», ενώ σε τηλεγράφημά του (17/12/2007) προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, κ. Αλέξανδρο Μαλλιά ανέφερε με τον γνωστό αμερικανικό υπεροπτικό τρόπο: «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του Πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας. 

Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση; Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα ως προς τον TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%; Βρισκόμαστε σε σύγχυση», ενώ η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της προς την Ουάσιγκτον (22/8/2008) ανέφερε: «Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Βουλή αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό “South Stream”. 

Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν.».  Κυβερνητικά δε στελέχη της εποχής εκείνης έκαναν σχετικές αποκαλύψεις στον Τύπο για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που εδέχθησαν από αμερικανούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης. Οι δε  αμερικανοί που είναι συνηθισμένοι σ΄ αυτές στις πρακτικές ήσαν πολύ θυμωμένοι και αυτό φάνηκε και από τις δημόσιες δηλώσεις τους για το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ σε ρωσική εταιρεία.

Γενικά λοιπόν θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω όπως και άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο 2004 – 2009 έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή και της Ελλάδας γενικότερα… Και ο κ. Μπράιζα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις. Ας ελπίσουμε η σημερινή κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να τον προσέξει ιδιαίτερα και ελπίζουμε ότι ο κ. Μπράιζα αναφερόμενος στο ακριτικό και πανέμορφο Καστελλόριζό μας να εννοεί τα… ψάρια γύρω από αυτό και όχι το νησί αυτό καθεαυτό… όχι βέβαια ότι τα… ψάρια δεν μας ανήκουν αλλά λέμε τώρα… Για το καλό του…

greeknewsondemand.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου