Μπάρα

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Κράτημα της πόρτας από τη Secret Service

Κάθε τελετή ορκωμοσίας Προέδρου στις ΗΠΑ αποτελεί μία σημαντική πηγή για συλλογή πληροφοριών για τις τακτικές, τεχνικές, και διαδικασίες της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τη προστασία του, της Secret Service (Μυστική Υπηρεσία). 
Με αφορμή τη πρόσφατη τελετή, θα αναλύσουμε μία σημαντική διαδικασία που έχει τις ρίζες της σε ένα τραγικό γεγονός από το 1981. 
Μιλάμε για τη διαδικασία του κρατήματος της πόρτας ανοικτής.


Πηγή: YouTube.com/watch?v=T-lSH9V94rs


Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, στις 30 Μαρτίου του 1981 ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν έβγαινε από το ξενοδοχείο Χίλτον Ουάσινγκτον όταν δέχθηκε ένοπλη επίθεση από τον Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ με ένα περίστροφο Röhm RG-14 διαμετρήματος .22 LR. 
Παρότι τραυμάτησε τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, η Secret Service κατάφερε να του σώσει τη ζωή. Παρ’όλα αυτά, για μήνες η Secret Service ανέλυε κάθε δευτερόλεπτο εκείνου του περιστατικού και ανέπτυξε κάποιες νέες τακτικές, τεχνικές, και διαδικασίες που χρησιμοποιούνται έως και σήμερα. Παρακάτω είναι μία φωτογραφία δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.


Πηγή: OnThisDay.com


Ένα από τα μαθήματα της Secret Service είναι ορατό και σε αυτή τη φωτογραφία. 
Το ότι το θωρακισμένο όχημα του Προέδρου βρίσκονταν μακριά από την είσοδο-έξοδο του χώρου, και ότι η πόρτα του ήταν κλειστή. 
Άρα ακόμα και αν ήταν κοντά, δε θα είχε προσφέρει κάτι. 
Επιπρόσθετα, η ομάδα προστασίας του ήταν γύρω του αλλά όταν βγήκε από τον ξενοδοχείο προχώρησαν μαζί του με πλήθος να μαζεύεται πίσω τους και έτσι δεν είχαν ευκαιρία να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο αν το ήθελαν.


Πηγή: Welt.de


Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, μία από τις διαδικασίες που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται έως και σήμερα όπως είδαμε και στην ορκωμοσία είναι η εξής. 
Πρώτον, το όχημα είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα του χώρου. 
Δεύτερον, δύο άτομα της Secret Service έχουν καθήκοντα να κρατούν τις πόρτες. Ένας από το χώρο που είναι ο Πρόεδρος και ένας στο όχημα. 
Όλη τους η αρμοδιότητα είναι να εξασφαλίσουν ότι εάν συμβεί κάτι η ομάδα γύρω από τον Πρόεδρο μπορεί ταχέως να τον μεταφέρει είτε πίσω στο χώρο, είτε μέσα στο θωρακισμένο όχημα και οι πόρτες θα ανοίξουν για να μπουν και θα κλείσουν άμεσα πίσω τους.


Πηγή: BusinessInsider.com


Όπως βλέπετε μία φαινομενικά λεπτομέρεια όπως το να κρατάει κάποιος τη πόρτα είναι πολύ πιο σημαντική απ’ότι φαίνεται και έχει μία ιστορία βαμμένη με αίμα. 
Ένα σκληρό μάθημα το οποίο εδώ και 40 χρόνια η Secret Service εφαρμόζει όπου και αν βρεθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: defensegr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου