Μπάρα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Λεπτομέρειες από την Πτώση του AH-64DHA Longbow Apache



Ευχάριστα τα νέα για τον Ταγματάρχη Κυβερνήτη και Λοχαγό Συγκυβερνήτη του AH-64DHA Longbow Apache του 2ου ΤΕΕΠ που είχαν μεταφερθεί μετά από την πτώση του ελικοπτέρου προλιπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για προληπτικό ιατρικό έλεγχο
Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ο κυβερνήτης απεγκλωβίστηκε μόνος του μετά την πτώση του ελικοπτέρου ενώ ο συγκυβερνήτης απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια των καταδρομέων που βρέθηκαν στον τόπο της πτώσης και συγκεκριμένα του Βάτραχου Συνταγματάρχη που έφτασε με το φουσκωτό αμέσως.

Για τέτοιες περιπτώσεις η κατασκευάστρια εταιρία έχει προβλέψει στον τρόπο που ανοίγουν τα παράθυρα για την είσοδο έξοδο των χειριστών.
Για τέτοιες περιπτώσεις η κατασκευάστρια εταιρία έχει προβλέψει στον τρόπο που ανοίγουν τα παράθυρα για την είσοδο έξοδο των χειριστών. 

Αυτήν την στιγμή το ελικόπτερο βρίσκεται μισοβυθισμένο Επί τόπου έσπευσε ειδικό τμήμα του Στρατού που θα μεριμνήσει για την Ανέλκυση του.


Το Apache ως γνωστόν έπαιρνε μέρος στην Άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016 και πραγματοποιούσε μαζί με άλλα ελικόπτερα επιθέσεις στόχου στην παραλία των Βρασνών Ασπροβάλτας.

Όπου και κατέπεσε.

Αυτήν την στιγμή το ελικόπτερο βρίσκεται μισοβυθισμένο Επί τόπου έσπευσε ειδικό τμήμα του Στρατού που θα μεριμνήσει για την Ανέλκυση του. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά από πραγματογνώμονες, στο πλαίσιο της έρευνας για το τι τελικά ήταν αυτό που προκάλεσε την πτώση του. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης ζήτησε τα ονόματα όσων βοήθησαν στον Απεγκλωβισμό των χειριστών προκειμένου να πράξει τα Δέοντα.

Το βίντεο που είχαμε στην κατοχή μας από το πρωί αλλά για ευνόητους λόγους δεν το δημοσιοποιήσαμε.







Γεώργιος Δρακόπουλος.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου