Μπάρα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Φενέκος Νάσος: Ο άνθρωπος που στην κυριολεξία απογειώνει τους Καλαματιανούς


Φενέκος Νάσος: είναι ο άνθρωπος που στην κυριολεξία απογειώνει τους Καλαματιανούς .. αφού είναι εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτής , πιλότος-χειριστής αλεξίπτωτου πλαγιάς και οποιοσδήποτε μπορεί πραγματικά να πετάξει μαζί του σε διθέσιες πτήσεις παρα5.
Έχετε ονειρευτεί ποτέ πως πετάτε σαν τα πουλιά;; Με το παρα5 σίγουρα θα βιώσετε την αίσθηση !!


Νάσο πόσα χρόνια ασχολείσαι με το παρα5;

Ξεκίνησα το παρα5 πριν το 90 απο το 91 και μετα άρχισα να πετάω τακτικά.

Πως μαθαίνει κάποιος να πετάει;
 
Θέλει πολύ θέληση, δεν είναι πολύ δύσκολο, θέλει πολύ εξάσκηση και αγάπη. Υπάρχουν πολλές καλά οργανωμένες σχολές και εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα. Αφού τελειώσει τη σχολή , πετώντας, έρχεται και η εμπειρία.

Συναισθήματα που εκφράζουν όσοι πετούν μαζί σου σε διθέσιες πτήσεις;

Όλοι είναι ευχαριστημένοι και αυτό που εισπράττω στο τέλος είναι το χαμόγελο χαράς και ευτυχίας ..
Τα συναισθήματα μαζί με την αδρεναλίνη σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης, των εικόνων που βλέπουν απο ψηλά και ο καθαρός αέρας, είναι ένα κοκτέιλ που πραγματικά σε απογειώνει.



Μία χαρακτηριστική αντίδραση που θυμάσαι με κάποιον που πετάξατε μαζί;

Αυθόρμητες και ευχάριστες αντιδράσεις , ουρλιαχτά χαράς, πολλά γέλια και άλλα παρόμοια. Γενικώς με εχουν εντυπωσιάσει οι γυναίκες. Επτά στα δέκα άτομα είναι γυναίκες. Είναι πιο τολμηρές.

Πόσο ασφαλές άθλημα ειναι το παρα5.

Όπως όλα εχει ένα πσοσοστό κινδύνου. Ο κίνδυνος θα έρθει απο τις επιλογές του εκάστοτε πιλότου.
Βασική γνώση του αθλήματος είναι η κατανόηση του ανέμου. Εαν μπορείς να διακρίνεις πως κινείται ο αέρας, τις συνθήκες που μπορείς να πετάξεις, τότε μπορείς και να πετάξεις. Ο αέρας είναι και η ασφάλειά σου. Ο κίνδυνος κατα την προσωπική μου γνώμη είναι μεγαλύτερος σε όσους οδηγούν μηχανάκι, και όχι με το παρα5.

Τι θα ήθελες να πεις σε όσους επιθυμούν να πετάξουν μαζί σου, αλλα φοβούνται, δεν το τολμούν.

Δε θα έπρεπε να φοβοντούνται , να ακούσουν τις οδηγιές και εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.Να τολμήσουν και να γνωρίσουν την εμπειρία με την πτήση παρα 5. Είναι ανεπανάληπτη!

Η ομάδα paragliding της Καλαμάτας ενσωματώνεται στην αερολέσχη. Τι είναι η αερολέσχη;

Λειτουργεί στην Καλαμάτα από το 1973, τον τελευταίο καιρό βέβαια έχει γίνει λίγο ανενεργή, κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.Το τμήμα του παρα5 εντάχθηκε στην αερολέσχη το 2010 και μετά. Τώρα υπάρχουν αρκετά υπάρχουν ενεργά μέλη. Σκοπός της είναι η διάδοση του αεροθλητικού πνεύματος και νομίζω ότι είναι ένα πλεονέκτημα για την πόλη.
Η αερολέσχη πραγματοποιεί διάφορες διοργανώσεις , πρόπερσυ είχαμε καλέσει παγκόσμιους αθλητές , οι οποίοι δίδαξαν στα μέλη της αερολέσχης κάποιες νέες τεχνικές , ενώ παράλληλα ο κόσμος τους απόλαυσε στους ιδαίτερους χειρισμούς στον αέρα. Φέτος σκοπεύουμε να φιλοξενήσουμε σχολές απ όλη την Ελλάδα για εξιδεικευμένα μαθήματα - σεμινάρια.
Η Καλαμάτα είναι ιδανικός προορισμός για τέτοιου είδους μαθήματα, λόγω του ύψους του βουνού και του υδάτινου στοιχείου. Η καθιέρωση των σεμιναρίων των πιλότων παρα5 αποτελεί προσωπική φιλοδοξία , αλλα και στόχο της αερολέσχης και με μεγάλη χαρά βλέπουμε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο απο ελληνικές σχολές, όσο και από σχολές του εξωτερικού, ακόμα και απο εταιρείες κατασκευής αλεξιπτώτων. Παράλληλα συνδυάζουν την εξάσκηση και με διακοπές, αφού η πόλη μας προσφέρεται γι αυτό.

 
Νάσο πες μας τι σου αρέσει σε αυτή την πόλη, τι αγαπάς και τι θα ήθελες να αλλάξει στην Καλαμάτα;

Στην Καλαμάτα ένα θέμα θα ήθελα να αλλάξει. Θα επιθυμούσα να υπάρχει καλύτερη καθαριότητα. Κατα τ΄άλλα δεν λείπει τίποτα στην πόλη. Έχει θάλλασα, παραλία, βουνό, ωραίους κατοίκους.

Ένα μήνυμα σε όσους διαβάζουν τη συνέντευξή σου.

Το μήνυμα μου είναι καλύτερη οικολογική συνείδηση και φυσικά περισσότερες δραστηριότητες κοντά στη φύση. Θαλάσσια σπορ στη θάλασσα, παρα5, ποδηλασία, ορειβασία στο βουνό και γενικώς δραστηριότητες στη φύση.


Για περισσότερες τέτοιες ωραίες φωτογραφίες επισκεφτείτε το προφίλ του Νάσου στο facebook

Πηγή:  humansofkalamata.gr

Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου