Μπάρα

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Παλαιό Φάληρο: Προσφορά Πνοής και Αγάπης στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας


Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης ανάμεσα στις κυρίες Μαρία Παπακωνσταντίνου, Πόπη Χατζηδάκη και στον κύριο Σταύρο Τζώρτζο.



Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο "Φλοίσβος", συναντήθηκαν η ανθρωπιά, η αγάπη και η αλληλεγγύη, χωρίς προαπαιτούμενα και υστεροβουλίες.

Παρουσία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας ξεχωριστής έκθεσης ζωγραφικής με έργα 130 καλλιτεχνών, της μεγαλύτερης με τόσους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και δημιουργίες τους, που θα εκτεθούν στο Πνευματικό Κέντρο από 5-10 Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα προσφερθούν δωρεάν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" από το Σύλλογο ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ.

Σταύρος Τζώρτζος, Μαρία Ζάγκα, Γιάννης Γουλιέλμος, Πόπη Χατζηδάκη, Ανδρέας Δούμας και Γιάννης Φωστηρόπουλος. 

Εμπνευστές και διοργανωτές της έκθεσης αυτής ήταν οι εικαστικοί Παναγιώτης Ανεζίρης, Σταύρος Τζώρτζος και Πόπη Χατζηδάκη, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό, που είχε γεμίσει ασφυκτικά όλους τους χώρους παρακολουθώντας μέχρι τέλους τα δρώμενα της θαυμάσιας εκδήλωσης.

Η αρχική ιδέα αυτής της προσπάθειας ανήκει στον καλλιτέχνη Σταύρο Τζώρτζο, έναν άνθρωπο που γνώρισε τον καρκίνο και που όπως μας δήλωσε, η πρωτοβουλία αυτή σκοπό έχει να διακοσμηθούν τα δωμάτια του ογκολογικού νοσοκομείου Αγιος Σάββας με χρώμα, έτσι ώστε να δημιουργούν μια όμορφη, γλυκειά ατμόσφαιρα για τους ασθενείς συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται εκεί.


Έτσι λοιπόν,και αφού συζήτησε τη σκέψη του αυτή με τα μέλη του συλλόγου ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ (Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους) αποφάσισαν να την υλοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, συγκεντρώθηκαν τα έργα, προχώρησαν οι διαδικασίες και με την αμέριστη στήριξη του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, η ιδέα του κ. Τζώρτζου έλαβε σάρκα και οστά.

Αυτός ο εξαίρετος καλλιτέχνης απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: "Όσες ώρες κι αν έψαχνα, για να βρω νέες λέξεις, για να σας ευχαριστήσω, εστάθη αδύνατο, εκτός απο ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Παναγιώτης Ανεζίρης, Πόπη Χατζηδάκη, Μαρία Παπακωνσταντίνου και Σταύρος Τζώρτζος. 

Πόσο πολύ ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος , που ένα όνειρό του πραγματοποιήθηκε μετά από έξι χρόνια, από δύο εμπνευσμένους καλλιτέχνες, την Πόπη Χατζηδάκη και τον Παναγιώτη Ανεζίρη, με κάθε λεπτομέρεια.

Και πόσα συναισθήματα θα προκαλέσουν τα 150 έργα ζωγραφικής των 130 ζωγράφων, που ζωγράφισαν μέσα απο την ψυχή τους και τα προσέφεραν για ένα τέτοιο ιερό σκοπό.

Αισθάνομαι ότι ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσει κανείς να μετατρέψει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα σε εικόνα.

Να μετουσιώσει, με λίγα λόγια, τον λαβύρινθο της ανθρώπινης ψυχής σε μορφή τέχνης, και ετσι να γίνει μεταφραστής της πιο δύσκολης γλώσσας.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα βασίζεται στους καλλιτέχνες για την ψυχική της έκφραση. Χωρίς τους καλλιτέχνες, η ανθρωπότητα θα ηταν βουβή και αψυχη!

Για ενα καλλιτέχνη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, από το να μοιράζεται τα συναισθήματα τα δικά του με τα συναισθήματα των ανθρώπων και όλα αυτά να ενώνονται σε αυτή την μοναδική στιγμή ενωσης του καλλιτέχνη με το κοινό!

Σας ευχαριστώ όλους και εγώ και η ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ για την ανεκτίμητη προσφορά σας!!!"

Διονύσης Χατζηδάκης: Απόψε "ψηλώσαμε" περισσότερο

Αυτό ανέφερε σε μια αποστροφή της δικής του ομιλιας με την οποία και έκλεισε αυτός ο κύκλος της εκδήλωσης ο κ. Χατζηδάκης, που συνεχάρη τους καλλιτέχνες, τους παρευρισκόμενους γιατρούς του νοσοκομείου και τον κόσμο για την ανταπόκριση και τη στήριξή του σ' αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανιδιοτελή προσφορά προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο.

Για την ακρίβεια, μίλησε για το ρόλο που πρέπει να έχει η θεσμική εξουσία σε τέτοιας μείζονος σημασίας κοινωνικά ζητήματα. "Παίρνουμε τους τίτλους και συνήθως αγνοούμε την αξιοποίησή τους. Δυστυχώς, σ' αυτόν τον τόπο τίποτε δεν πάει καλά. Αυτό που προέχει κατά βάση,είναι το "εγώ να ΄μαι καλά και ας τους άλλους". Ατομικισμός και αδιαφορία δηλαδή, λέγοντας και δίνοντας αξία μόνο σε λέξεις, όπως λ.χ. αλληλεγγύη, χωρίς να μας ενδιαφέρει η ουσία τους.

Παρ' όλα αυτά,όμως, υπάρχει ελπίδα. Οχι από τους θεσμικούς παράγοντες, αλλά από τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Και αυτό που πρέπει να έχει ιδιαίτερη αξία για όλους μας, είναι πως, περνώντας απ' αυτή τη ζωή, δεν έχουμε προσφέρει τίποτε, κοιτάζοντας μόνο τον εαυτούλη μας".

Συνεχίζοντας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους τρεις διοργανωτές της έκθεσης, οι οποίοι όπως είπε, απέδειξαν ότι δεν βλέπουν μονοκόματα, αλλά ευρυγώνια και πλατιά.

Έκλεισε δε, λέγοντας "Σας ευχαριστώ για την ανθρωπιά σας, όλους. Τους γιατρούς του νοσοκομείου, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, και τους καλλιτέχνες, που σε κάθε έργο, έχουν αφήσει ένα κομμάτι του εαυτού τους, δείχνοντας στους ασθενείς του νοσοκομείου ότι υπάρχουν κάποιοι που τους νοιάζονται. Απόψε, ανεβήκαμε ακόμη ψηλότερα, έστω κι έναν πόντο, από το τέλμα που βρίσκεται η χώρα μας".

Ακολούθως, προσέφερε στους δημιουργούς και γιατρούς από ένα Λεύκωμα του δήμου Π. Φαλήρου. Εκτός των ήδη αναφερθέντων, την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, Ανδρέας Δούμας, Γιάννης Γουλιέλμος και Αλέξανδρος Κορόμηλος. Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, Θεόδωρος Κανέλλος και Μαρία Ζάγκα.



 
Πηγή: VIMAONLINE.GR
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου